Vad pletyka Romániából: Kolozsváron Dzsudzsákot figyelik

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 09:45
A Gazeta Sporturilor címlapja Dzsudzsákkal
A vad átigazolási pletykák sosem hiányoztak a román sportsajtóból, a Gazeta Sporturilor csütörtök reggeli híre az újabb a sorban: a portál szerint ugyanis Dzsudzsák Balázst beajánlották a román élvonal tizedik helyén végző kolozsvári Universitateának.

Az európai kupaszereplésről második éve – tavaly a Sepsi OSK elleni kupadöntőben, az idén az Universitatea Craiova elleni osztályozón – drámai tizenegyespárbaj után lemaradó erdélyi csapat a holt szezon eddigi legaktívabb román klubja a játékospiacon, elsősorban rendkívül tapasztalt, lejárt szerződésű játékosokra vadászik. Eddig Ovidiu Popescu (30 éves, FCSB, kétszeres román válogatott), Vadim Rata (31 éves, Voluntari, 45-szörös moldovai válogatott) és Iulian Cristea (29 éves, Rapid, négyszeres román válogatott) szerepel az érkezési oldalon, de a támadósorba is keresnek hasonló profilú játékosokat – ennek kapcsán dobta be Dzsudzsák nevét exkluzív hírként a Gazeta Sporturilor. 

A román portál kiemeli, a magyar válogatottsági rekorder szerződése lejárt Debrecenben, és ügynökei több klubot is ajánlottak számára, köztük a kolozsvárit is. Ugyanakkor információink szerint a 37 éves Dzsudzsák hosszú távon tervez a DVSC-nél.

Az Universitateához szerződése azért is lenne nagyon meglepő, mert a csapat kemény magja a román szurkolói közeg magyarellenes táborai közé tartozik. A csapatnak eddig nem is volt magyarországi légiósa, szemben a városi rivális CFR-rel, amelyben korábban Vass Ádám és Lang Ádám is megfordult. 

Dzsudzsák neve egyébként nem először bukkan fel Kolozsvárral kapcsolatos hírekben, 2008-ban a CFR akkori vezetőedzője, Ioan Andone kívánságlistáján is szerepelt a pályafutása elején járó szélső, aki azonban a PSV-hez igazolt a DVSC-től. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik