Sztárfutballista Telkiben, Nemanja Matics is látta a paksiak mérkőzését

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 20:05
Döntetlent játszott Telkiben a Paks (Fotó: paksifc.hu)
Borkóstolásra hívták Telkiben Nemanja Maticsot, a Chelsea és a Manchester United korábbi csillagát, akinek szerb csapatával felkészülési mérkőzést játszott csütörtökön a Paksi FC.  

 

Madarat lehetett volna fogatni Böde Dániellel, amikor megtudta, hogy az Európa-liga selejtezőjére készülő Paksi FC Telkiben játssza második nyári felkészülési mérkőzését. Érthető a 37 éves csatár öröme, hiszen találkozhatott feleségével, Böde-Bíró Blankával, aki a magyar női kézilabda-válogatott tagjaként vasárnap óta az MLSZ edzőközpontjában készül társaival a párizsi olimpiára.

Jóval a szerb Jedinsztvo elleni felkészülési meccs előtt kéz a kézben sétálgattak a pompás létesítmény területén, s persze nem úszta meg szekálás nélkül: társai úgy vélték, a séta egyben a bemelegítést helyettesítheti. Tévedtek, mert a huszonötszörös válogatott labdarúgó ugyanúgy elvégezte az előírt feladatokat a meccs előtt, mint a többiek. Bognár György vezetőedző két részre osztotta a csapatot, és Bödét a második félidőben szereplő együttesbe jelölte. Továbbra is hiányzik a vajdahunyadi Corvinul elleni találkozóra készülő keretből Szappanos Péter, aki a magyar válogatott tagjaként az Európa-bajnokságon vett részt. Csernyánszki Norbert kapusedzőtől megtudtuk: a játékos hazatérése után öt szabadnapot kapott, és majd csak a jövő hét közepén a szlovéniai edzőtáborban csatlakozik a többiekhez.

 

Egyébként remekül pótolta őt a fiatal Simon Barnabás, háromszor is bravúrral védett a vendégek ellentámadása után. Nem született gól az első félidőben, ám a szünetben sem unatkozott a lelátó népe. Szász Dávid, a paksiak törzsszurkolója találkozhatott egykori kedvenc játékosával, Nemanja Maticcsal, a szerbek 48-szoros válogatott középpályásával, aki korábban a Chelsea-ben és a Manchester Unitedben is futballozott, jelenleg pedig a Lyon légiósa. S hogy mit keresett Telkiben? Ő a szerb Jedinsztvo Ub tulajdonosa immár nyolc éve. A rokonszenves labdarúgó elmondta: ezer szállal kötődik a klubhoz, hiszen száz méterre a pályától élt. A negyedosztályban szerepelt akkor az együttes, a nyáron pedig felkerült a szerb élvonalba.

 „Elbűvölt az MLSZ létesítménye és a csodás falu is, amelyben kedves emberek élnek, az egyik lakó, aki borászattal foglalkozik, séta közben megismert, borkóstolásra hívott. Noha tulajdonosa vagyok a klubnak, azért a futballt nem fejeztem be, szerintem még két-három év van bennem. Gyirmót mellett edzőtáborozunk, onnan érkeztünk Telkibe, remélem, a meccs jól szolgálta a Paks felkészülését az Európa-liga-selejtezőre” – fogalmazott a 35 esztendős szerb futballcsillag.

Valóban erős riválissal találkozott a Paks, az első félidőben a vendégeknek volt több helyzetük, a másodikban a paksiaknak. A tolnai csapat szombaton szlovéniai edzőtáborba utazik, ott folytatja a felkészülést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS  
PAKSI FC–  FK JEDINSZTVO UB (szerb) 0−0  
Telki. V: Csonka B.
PAKS, 1. félidő: Simon B. – Ötvös, Kinyik, Szabó J. – Osváth, Papp K., Vécsei, Silye – Kocsis B., Skribek – Tóth B. 2. félidő: Borsos – Lenzsér, Vas, Debreceni – Kovács K., Windecker, Mezei, Balogh B. – Haraszti, Szabó B. – Böde

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik