Pascal Jansen győzelemmel debütált a kispadon: az FTC Gojak góljával megnyerte első felkészülési meccsét

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.06.22. 18:47
Győzelemmel nyitotta felkészülését a magyar bajnoki címvédő Ferencváros (Fotó: Fradi.hu)
Amer Gojak góljával győzte le a szlovén FK Nafta Lendava együttesét a Ferencváros, a játékosok egyelőre érthetően fásultan mozogtak.

 

A brazil középhátvéd, Raul Gustavo egyelőre nem lépett pályára. Noha a Corinthianstól a napokban igazolt 25 esztendős belső védő már csatlakozott az ausztriai Regedében (Bad Radkersburgban) edzőtáborozó magyar bajnokhoz, néhány napos akklimatizálódásra még szüksége van.

Pascal Jansen vezetőedző azonban átesett a tűzkeresztségen, a szlovén másodosztályú ellenfél ellen debütált a zöld-fehérek kispadján – méghozzá győzelemmel. Ugyan a szombat délutáni összecsapás csak felkészülési mérkőzés volt, a holland tréner lelkének aligha tett rosszat, hogy élete első ferencvárosi meccsét sikerrel vette. Az FK Nafta ellen egyértelműen a Ferencváros irányította a játékot, és már az első félidőben megszerezhette volna a vezetést. A legnagyobb helyzete Marquinhosnak volt, de a brazil ziccerét védte a szlovénok kapusa. Az elmúlt idényben a Ferencvárosban remek teljesítményt nyújtó Marquinhos továbbra is kapós a nemzetközi porondon, ezúttal az orosz Dinamo és Lokomotív Moszkva érdeklődéséről hallani, a vételár – melyet a brazil szélsőért le kellene szurkolni – több mint ötmillió euró.

Jansen – a legtöbb játékosnak – egyelőre negyvenöt percnyi játéklehetőséget adott, a szünetben sort cserélt. És bár az első félidőben volt aktívabb a magyar bajnok, gólt a fordulást követően szerzett. A 62. percben bal oldali akció végén az elmúlt hónapokban Dejan Sztankovics által parkolópályára tett Amer Gojak volt eredményes, a bosnyák középpályás a kipattanó labdát lőtte a jobb alsó sarokba.

A Ferencváros győzelemmel kezdte a felkészülést, legközelebb június 27-én, csütörtökön lép pályára, az ellenfél az erdélyi Sepsi OSK lesz.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
FERENCVÁROS–FK NAFTA LENDAVA (szlovén) 1–0 (0–0)
Ferencváros, 1. félidő: Varga Á. – Kaján, I. Cissé, Knoester (Pappoe), C. Ramírez – Abu Fani, Loncar, Zachariassen – Owusu, Bassey, Marquinhos. 2. félidő: Szécsi – Pászka, Aaneba, Tóth A., Civic – Szevikjan (Varga Z.), Gojak, Katona M. (Gruber), Kehinde (Pappoe) – Kodro, Pesic
Gólszerző: Gojak (62.)

„Tipikus edzőmérkőzés volt. Mind a két csapatnak voltak helyzetei. Nagy nyomást azért nem helyezett ránk az ellenfél, leginkább a támadóharmadban lévő mozgásokat gyakorolhattuk. Megmutathattuk Pascal Jansen vezetőedzőnek, kitől mire számíthat. Fáradtak voltak a lábak, kemény edzéseken vagyunk túl, bár csak egy góllal nyertünk, sok helyzetünk volt. Ami számomra külön fontos, kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Az új szakmai stáb elképzeléseit egyelőre szoknunk kell, amit kért tőlünk, próbáltuk végrehajtani. Közvetlen velünk, sokat beszél velünk, a részletekbe is belemegy, az első benyomások mindenképpen jók.”
(Forrás: FradiMédia)
VÉLEMÉNY – VARGA ÁDÁM  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik