Kazincbarcikáról igazolt balhátvédet a Kecskemét – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 11:18
Kotula Máté a KTE második nyári szerzeménye (Fotó: kecskemetite.hu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcikától szerződése lejártával távozó Kotula Mátéval erősítette meg keretét az élvonalbeli Kecskeméti TE.

A klub beszámolója szerint a 22 éves balhátvédnek lejárt a szerződése az NB II-es Kazincbarcikával.

Kotula Máté pályafutását Szolnokon kezdte, majd a Puskás Akadémián eltöltött három éve után, 2018-ban tért vissza a Tisza-partiakhoz, akikkel rögtön bajnok lett a harmadosztályban, s az NB II-ben is fontos láncszeme volt a csapatnak. Kotula 2020-ban ismét váltott, de a Mezőkövesd Szolnokra is visszaadta kölcsönbe, majd játszott Budafokon, Diósgyőrben és Dorogon is.

A bal oldali védőként bevethető Kotula a mögöttünk hagyott idényben 27 bajnokin három gólig és három góljasszig jutott, s 22 éves kora ellenére már 118 meccset játszott az NB II-ben.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Úgy fogok dolgozni végig, hogy a szakmai stáb bizalmát kivívjam, ha pedig lehetőséget kapok, azzal éljek. Minden NB I-es meccset igyekeztem követni eddig is, a KTE-t is természetesen. A klub kifejezetten szimpatikus, hiszen hozzám hasonlóan sok játékos kapta meg itt először a bizalmat a legmagasabb osztályban, mindezt jó eredményekkel hálálták meg. Két lábbal a földön járok, a fő célom az most, hogy minél több játékpercet kapjak. Kis lépésekben, fokról fokra tervezek előre haladni, hogy minél sikeresebb lehessek hosszú távon én is és a csapat is” – mondta Kotula Máté a klub honlapjának.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Papp Milán (Kolorcity Kazincbarcika), Kotula Máté (szabadon igazolhatóként – legutóbb Kolorcity Kazincbarcika)
Kölcsönbe érkezők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Farkas Balázs (ETO FC Győr)
Távozók: –
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország), Iyinbor Patrick (Ferencváros), Nagy Olivér (Ferencváros), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

A Nemzeti Sport segítségével most akár 50 000 forint bónuszhoz juthat – a tippmixpro.hu-n ugyanis az új játékosok első befizetett összege megduplázódik. Ehhez mindössze arra van szüksége, hogy regisztráljon, majd az NSO50 kódot használva töltsön fel egy bizonyos összeget. Regisztráció és részletek itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik