Tóth Balázs marad a Fehérvár FC játékosa – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 15:37
Tóth Balázs a Fehérvár FC játékosa marad (Fotó: vidi.hu)
Korábban a Nemzeti Sport adta hírül elsőként, hogy az NB I-ben szereplő Fehérvár FC érvényesíti a Puskás Akadémiától nyárig kölcsönvett kapus, Tóth Balázs szerződésében szereplő kivásárlási opciót. Értesüléseinket pénteken a Fehérvár hivatalosan is megerősítette a honlapján, így a 26 éves kapus továbbra is marad a székesfehérvári klub alkalmazásában.

„Klubunk élt opciós jogával, így továbbra is a Vidi játékosa marad Tóth Balázs” – olvasható a Fehérvár FC pénteken közzétett hivatalos közleményében.

A 26 éves kapus 2008-ban Kazincbarcikáról érkezett  a Puskás Akadémia utánpótlásába, azóta egy-egy rövidebb kitérőt leszámítva Felcsúton futballozott, tavaly nyáron került egy évre kölcsönbe Fehérvárra. A most befejeződött idényben 30 NB I-es meccsen 32 gólt kapott, 13 találkozón pedig egyet sem. A válogatottban pályafutása során már hét mérkőzésen ült a kispadon, pályára még nem lépett a nemzeti csapatban. A 26-os Eb-keretbe nem került be, a tartalékok között szerepel a neve.

„Nagyon érzelemdús nap a mai számomra – kommentálta a megállapodást a klub hivatalos honlapjának Tóth Balázs.Tizennégy évet töltöttem el a Puskás Akadémiánál, ezúton is szeretnék köszönetet mondani nekik ezért az időszakért. Nagyon boldog vagyok, hogy a Fehérvár lehívta az opciót, ami visszaigazolása annak, hogy meg voltak elégedve az idényben nyújtott teljesítményemmel. Hálával tartozom a Vidinek, hogy tavaly nyáron, amikor nem voltam játékban, lehetőséget adott nekem a bizonyításra. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, olyan szeretetet kapok a klubtól és a szurkolóktól is, ami nagyon sokat jelent nekem. Természetesen örültem neki, hogy több álomcsapatba is beválasztottak a szezon végén, ezúton szeretném megköszönni a csapattársaimnak és a stábnak is, hogy mindig segítettek, nélkülük ugyanis nem lettem volna képes ilyen teljesítményre. Nagyon jó a csapaton belüli összhang, csak a labdarúgásra kellett koncentrálnom, így ki tudtam hozni magamból a maximumot, és abban bízom, hogy ezt a teljesítményt tudom majd hozni a jövőben is. A Vidinél ugyan a szabadságomat töltöm, de mivel a válogatott bő keretének tagja vagyok, most is folyamatosan edzésben tartom magam, nem álltam le az edzésekkel, jövő héttől pedig már a Viditől kapott program alapján készülök, a felkészülés június 17-i kezdetéig egyénileg.” 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: George Dobson (angol, Charlton Athletic – Anglia, szabadon igazolhatóként), Bohdan Melnik (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg) 
Kölcsönből visszatérhet: Franck Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország), Lirim M. Kastrati (koszovói-albán, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek:
Távozók: Hangya Szilveszter (szabadon igazolható), Rúben Pinto (Rúben Rafael Melo Silva Pinto, portugál), Szabó Levente (diósgyőri kölcsön után Eintracht Braunschweig – Németország, szabadon igazolhatóként)  
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatér klubjához: Mamoudou Karamoko (francia-elefántcsontparti, FC Köbenhavn – Dánia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bese Barnabás (lejár a szerződése), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus – ismét kölcsönbe?), Fiola Attila (lejár a szerződése), Emil Rockov (szerb-magyar)

A Nemzeti Sport segítségével most akár 50 000 forint bónuszhoz juthat – a tippmixpro.hu-n ugyanis az új játékosok első befizetett összege megduplázódik. Ehhez mindössze arra van szüksége, hogy regisztráljon, majd az NSO50 kódot használva töltsön fel egy bizonyos összeget. Regisztráció és részletek itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik