Magyar Kupa: a Mol szerint telt ház lehet az FTC–Paks döntőn

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 15:59
Telt ház lehet a Magyar Kupa döntőjén (Fotó: Árvai Károly)
Rekordszámú néző lehet a május 15-én (19.30), a Puskás Arénában rendezendő Mol Magyar Kupa-döntőn, a Ferencvárosi TC és a Paksi FC fináléján – közölte lapunkkal a Mol.

 

A kupasorozatot szponzoráló olajipari vállalat közleménye szerint a 111 éves Magyar Kupa döntőjét soha nem nézték ennyien a helyszínen, ugyanis az eddig értékesített jegyek alapján telt ház előtt lép pályára az FTC és a Paks.

„Az elkötelezett futballrajongók a jegyértékesítés kezdete után szinte azonnal elkapkodták a belépőket” – írták.

Az 1909-ben induló Magyar Kupa legsikeresebb csapata a Ferencváros 24 győzelemmel. A Paks két éve, 2022-ben is döntőzött az FTC ellen, akkor a fővárosiak 3–0-ra nyertek 40 ezer néző előtt, ám az akkori nézőszámot a mostani döntő felülmúlja, mert a jegyeladások alapján a szervezők telt házra számítanak.

„A MOL azzal a céllal állt a labdarúgó Magyar Kupa mögé, hogy emelje a száztizenegy éves sorozat presztízsét, arcot és önálló identitást adjon a kupasorozatnak. Az elmúlt évek tapasztalata alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az MLSZ-szel való együttműködésünk abszolút sikeresnek mondható.  Az elmúlt évek közös építkezésének köszönhetően a mai napon rekord nézőszámot értünk el, ami kiemelten fontos a magyar labdarúgásnak, pozitív visszajelzés a MOL-nak, de mindenekelőtt hatalmas elismerés a kupasorozatnak. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolók töretlen lelkesedését és biztos vagyok benne, hogy egy színvonalas mérkőzésen fog eldőlni, ki lesz a MOL Magyar Kupa 2024-es győztese” – mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ, PUSKÁS ARÉNA
19.30: Paksi FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik