Mezőkövesd: a magyar válogatott játékos közös megegyezéssel távozik – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 19:51
Kovácsik Ádám távozik Mezőkövesdről (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint közös megegyezéssel távozik Mezőkövesdről az egyszeres válogatott kapus, Kovácsik Ádám.

 

A 33 éves Kovácsik Ádám pénteken már nem játszott a Mezőkövesdben az MTK elleni, idényzáró bajnokin, és annak ellenére, hogy még a következő idényre is érvényes a szerződése, információink szerint közös megegyezéssel távozik a klubtól.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az NB I-ből kieső klub vezetői tíz, élő szerződéssel rendelkező játékosnak fizetéscsökkentést ajánlott a következő, NB II-es idényre. A fizetéscsökkentésre 30 százalékig van lehetősége a klubnak úgy, hogy az nem jár az élő megállapodás megszűnésével. Az ennél nagyobb százalékú csökkentés esetén azonban a játékos dönthet úgy, hogy nem fogadja el, és közös megegyezéssel megszünteti a szerződését klubjával.

Úgy tudjuk, Kovácsik esetében ez történt, a tavaly Fehérvárról szerződtetett kapus nem fogadta el a klub ajánlatát, így május végén szabadon igazolható játékosként távozik a Mezőkövesdtől, amelynél tíz NB I-es meccsen védett ebben az idényben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik