NB I: súlyos sérülése után ismét a csapattal edzett a Kecskemét középpályása

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 16:44
Nikitscher Tamás hamarosan visszatérhet a pályára (Fotó: kecskemetite.hu)
Ismét a csapattal edzett Nikitscher Tamás, az NB I-ben szereplő Kecskeméti TE középpályása, aki még tavaly nyáron szenvedett súlyos keresztszalag-szakadást.

A játékos visszatéréséről a kecskemétiek hivatalos honlapja adott hírt. Mint írták, Nikitscher Tamás számára még a rajt előtt véget ért az idény tavaly nyáron, a középpályás ugyanis az FC Ajka elleni főpróba alkalmával keresztszalag-szakadást szenvedett. A műtét elkerülhetetlen volt, de a játékos végig nagyon pozitívan állt az új kihívás elé. Most újabb mérföldkőhöz ért el, hiszen néhány napja a csapatedzésekbe is részben bekapcsolódhatott. Mellette Buzási Péter erőnléti edző dolgozik majd az egészségügyi stáb helyett.

„A Buzási-féle bemelegítéseket már nagyon jól ismerem, ezekbe már bekapcsolódhatok – mondta el a klub honlapjának adott interjújában a középpályás. – Fokozatosan vezetnek vissza a terhelésbe, most jön az az időszak, amikor különböző tesztekkel kiegészítve átadnak majd teljesen Buzási Petinek, hogy vele végezzek külön munkát. A bemelegítés mellett a labdás koordinációkat, illetve az engedélyezett gyakorlatokat folyamatosan csinálom, idővel aztán jönnek a kontakt feladatok, így építjük fel szépen a visszatérést.”

Nikitscher azt is elmondta, most nagyon jól érzi magát, de még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy visszanyerje régi formáját: „Ez az első hét, amikor már tényleg a csapattal vagyok, a kondi edzéseket is a többiekkel csinálom végig. Az edzést velük kezdem, aztán Peti mindig szól, hogy mikor indul számomra a külön munka. A tüdőkapacitást vissza kell hozni, a lábat különböző futásokkal terhelni kell, úgyhogy ez most a »vér és könnyek« időszaka, de ez a legfontosabb eleme annak, hogy visszatérjek” – fűzte hozzá.

A Kecskeméti TE játékosa már azt is tudja, mikor szeretne újra visszatérni a pályára, siettetni azonban semmit nem akar. Szavai szerint most a legfontosabb az, hogy tökéletes állapotba kerüljön: „Nincs már messze, mondhatni több van mögöttem, mint ami még vár rám addig. Április huszadikán jöhet el ennek az ideje (a visszatérés – a szerk.), ez a Mezőkövesd elleni, hazai bajnoki meccsünk hétvégéje egyébként. Hetekre le van bontva, hogy milyen munkát kell elvégezzek, akkor juthatok el oda, hogy ha a stáb is úgy dönt, akkor be is állhatok. Addig sok dolognak kell még klappolnia, de nagyon bízom benne, hogy a megfelelő odafigyeléssel ezután is minden rendben lesz. Természetesen nagyon várom, hogy ott legyünk már, hiszen sok hónap telt el. Most viszont már a célegyenesben vagyunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik