NB I: Grzelak a „ketchup-hatást” várja Gradisartól és Stefanellitől

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 19:32
Bartosz Grzelak (balra) és Dejan Sztankovics (Fotó: Szabó Miklós)
Mint beszámoltunk róla, a Fehérvár FC 2–0-ra kikapott hazai pályán a Ferencvárostól a labdarúgó NB I 24. fordulójában. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így értékeltek a vezetőedzők.

„Motivált ellenféllel találkoztunk. Azt mondtam a fiúknak: legyenek türelemmel, nem nyerjük meg a meccset öt perc után, a századikig is ki kell tartani” – mondta el a Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics, aki mindkét gólt látványosan megünnepelte a kispad mellett.

„Állandóan nyomás alatt játszunk, győzelmi kényszer alatt vagyunk. A góloknál és a lefújást követően adódik az egyetlen alkalom arra a hét során, hogy ünnepeljünk. Tizenöt-húsz perccel a meccs után már a következő ellenfélre kell koncentráljunk. A helyzetünk remek a tabellán, de még nem ért véget a bajnokság” – jelentette ki a szerb tréner.

„Nagyon jól játszottunk és a szurkolás is remek volt. A fanatikusaink együtt éltek a mérkőzéssel” – hálálkodott Sztankovics, aki azt is elárulta, a mérkőzésen duplázó Varga Barnabás játékában az egyik legszimpatikusabb számára, ahogyan a csatár labda nélkül is küzd a pályán.

„Először is, gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez. Erős ellenféllel volt dolgunk, a maximumot kellett kihoznunk magunkból. A lehetőségeink a vezető gól előtt megvoltak. Tudtuk, hogy vigyáznunk kell a beadásaikkal, illetve időnként egy kis szerencse is kell ahhoz, hogy a labda jó helyre pattanjon” – kezdte értékelését a Fehérvár mestere, Bartosz Grzelak.

„Rossz dolog pont a szünet előtt gólt kapni, ráadásul egy teljesen rendben lévő első félidő után. Ezt követően kissé kinyílt a csapatom, több pozíciót adott az FTC-nek. De hát, mi mást tehettünk volna hazai pályán, a vendégek egygólos előnyénél…” – mondta el a svéd-lengyel szakvezető.

„Csalódást keltő, hogy három mérkőzés óta nem találtunk be. A Diósgyőr elleni 4–0-t külön kezelném, hiszen ott sokat játszottunk emberhátrányban. Az Újpest ellen sok helyzetünk volt, most is volt néhány lehetőségünk – jobban aggódnék a gólképtelenségünk miatt, ha mindig csak kevés lehetőséget alakítottunk volna ki.”

A Nemzeti Sport kérdésére a Vidi edzője elmondta, a télen a támadósorba érkezett Nejc Gradisarnak és Nicolás Stefanellinek még szoknia kell egymást.

„Az edzések alapján úgy tűnik, fejlődik a kapcsolatuk, és ma is volt mindkettőjüknek gólszerzési lehetősége. Meg kell történnie a ketchup-hatásnak – ez egy svéd kifejezés. Tudják, előfordul az, amikor hosszasan nyomkodni kell a ketchupos flakon oldalát, hogy aztán végre kifröccsenjen belőle a ketchup. Kettejük esetében is ennek kell történnie, még tenni kell azért, hogy előjöjjön az, amit szeretnénk.”

LABDARÚGÓ NB I
24. FORDULÓ
Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 0–2
Székesfehérvár, Sóstói Stadion. 8061 néző. Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Varga B. (42., 52.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik