NB I: Ha édesapám látta ott fönt, ő is biztos büszke – Mészöly Géza

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 21:49
null
Mészöly Géza irányításával megszerezte első győzelmét az Újpest a tavaszi szezonban. A Diósgyőr elleni 2–1-es győzelem után a vezetőedzők értékeltek.

A hét közepén az Újpest élére kinevezett Mészöly Géza a következőket mondta a lilák tavaszi szezonbeli első győzelme után. 

„Minden elismerésem a játékosainké, mert hihetetlen nagy dolgot hajtottak végre. Arra készültünk, hogy nagyon alázatásosan és óriási odaadással futballoznak ezen a meccsen, és ez elég lesz egy jó eredményre. Azt az újpestes érzést, amit már megtanultam a korábbi két edzősködésem során, igyekeztem átadni a játékosoknak: higgyék el, mi az Újpest vagyunk. S az, hogy a szurkolók mellettünk voltak, ők voltak a tizenkettedik játékos – szóval, mindenki hihetetlen akarta ma ezt a győzelmet, és ilyenkor van egy kis szerencse is, meg minden összejön, de nem volt véletlen ez a győzelem. Erőn felül teljesítettek a játékosok, bár Tamás Krisztián sérülése kicsit visszavetette a csapatot, illetve a pontrúgásoknál voltak gondjaink, de örömteli, hogy az egyenlítő góljuk után nem estünk pánikba, mi is pontrúgásból tudtunk eredményesek lenni. Nagy dolog ez egy ilyen jó erőkből álló, jól teljesítő Diósgyőr ellen. Amire büszkék lehetünk, az az akarat, amellyel játszottunk – ha édesapám látta ott fönt, biztos, hogy ő is büszke.”

Azt is kiemelte, hogy  a kezdők közül nem akart senki lejönni a pályáról, mindenki alázatosan visszament védekezni, és azt is megmutatták, tudnak futballozni. 

Az NSO Tv kérdésére azt is elmondta, hogy esett neki, hogy a szurkolók a mérkőzés előtt és után is éltették. 

„Mesébe illő dolog, vagy még annál is nagyobb, tán kevés edző élhette ezt meg, hogy a kinevezése napján egyből a nevét skandálják, a csapata ráadásul egy győzelemmel örvendezteti meg. Aztán a meccs után is megkapom, hogy »no Géza, no party«, ez egy jó szleng, innen is köszönöm. Ezt a fajta lelkesedést nemcsak a mai napra ígérhetem, kihajtjuk a játékosokból a folytatásban is, az Újpestnek ez a jövője, ez az útja.”

A Diósgyőr ellen nem volt túl hosszú az Újpest kispadja, ezzel kapcsolatban elmondta, mindenképpen szeretné, ha érkeznének még játékosok. Emellett az eltiltottak, sérültek visszatérését is várja. 

Simon Miklós, a Diósgyőr megbízott vezetőedzője így értékelt a 2–1-es vereség után.

„Esemény- és érzelemdús mérkőzés volt. Nagyon együtt éreztem a csapatot a meccs előtt, és ez a pályán vissza is köszönt. Viszont az első hibánkat kihasználta az Újpest, és ez már nem az első eset, hogy hibázunk és abból egyből gól lesz. Kicsit fizikálisan is fáradtam éreztem a csapatot, benne volt még a lábakban a hétközi meccs, de a félidőben rendezni tudtunk a sorokat, és vissza is tudtunk jönni a meccsbe. Azonban sikerült újra a ránk jellemző hibát elkövetni: nem tudom hányadik, sokadik gólt kapjuk pontrúgás után. Ennek a levédekezésében gyengébbek vagyunk, de a jó hír, hogy ezen lehet dolgozni. Ha az apró mozaikok a helyére kerülnek, akkor egy nagyon szerethető, eredményes csapat lesz a Diósgyőrből.”

LABDARÚGÓ NB I
20. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Újpest FC 1–2 (Edomwonyi 50., ill. Radosevics 17., Mörschel 73.)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 7581 néző. Vezette: Antal

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik