Magyar Kupa: A Fradi szintjét elérve lehet esélyünk – Szrdjan Blagojevics

Vágólapra másolva!
2024.02.28. 08:30
Szrdjan Blagojevics szerint a Debrecen játékosaiban megvan a motiváció (Fotó: Kovács Péter)
A bajnokságban megverte a Lokit idegenben a Ferencváros, szerda este a kupában visszavágnának a motivált debreceniek.

Óriási meglepetés volt. Az előző idényben már a 32 között kiesett a Mol Magyar Kupából a Ferencváros, a harmadosztályban szereplő Iváncsa ejtette ki. Nos, ezen a körön ezúttal már túl van az FTC, ám a nyolcaddöntőben nehéz feladat vár rá, szerda este a Nagyerdei Stadionban a DVSC-t kell legyőznie a továbblépésért. Ebben a hónapban, két és fél héttel ezelőtt már sikerült, akkor hiába szerzett Christian Manrique megpattanó lövésével már a 25. másodpercben vezetést a Loki, a rekord­bajnok fordított és elvitte a három pontot Debrecenből.

„Természetesen elemeztük a mérkőzést, igyekszünk tanulni az elkövetett hibákból – mondta egy nappal a kupacsata előtt Szrdjan Blagojevics, a debreceniek vezetőedzője. – Maximálisan tiszteljük a Ferencvárost, tisztában vagyunk vele, hogy a legutóbbi öt idény aranyérmesét látjuk vendégül, szerintem ebben az évadban is az élen végez. A kupa azonban más, egy meccsen dől el a továbbjutás, s ha megfelelően koncentrálunk, felnövünk az ellenfél szintjére, kicsikarhatjuk a győzelmet. Apróságokon múlhat, hiszen vasárnap a derbin az Újpest is nagyon jól játszott a meccs elején, aztán megvillant Varga Barnabás, a vége pedig öt nulla lett a zöld-fehéreknek.”

Ha már szóba került a góllövőlistát vezető, parádés formában futballozó támadó, arra voltunk kíváncsiak, miként készül a Loki Varga Barnabás semlegesítésére.

„Nem egy emberen van a hangsúly, hiszen rajta kívül is nagyszerű támadói vannak a Fradinak – mondta Blagojevics. – A játékosainkban megvan a kellő motiváció, reméljük, ezúttal is sokan lesznek a lelátókon, parádés hangulatban játszhatunk olyan ellenféllel szemben, amely az európai kupaporondon is bizonyított.”

A zöld-fehérekhez hasonlóan a Debrecen is győzelemmel hangolt az MK-nyolcaddöntőre, a Puskás Akadémia elleni siker kulcsfigurája a csereként pályára lépő Szécsi Márk volt, aki a három pontot érő gólt fejelte.

„Fontos volt ez a gól, jót tett a lelkemnek – mondta Szécsi Márk. – Ebben a hónapban már játszottunk egyszer a Fradi ellen, de hiába futballoztunk jól, pont nélkül maradtunk. Úgy érzem, nem lesz gólzáporos meccs a nyolcaddöntő. Nem szabad hibáznunk, a Ferencváros ellen nem fér bele. Ki kell használnunk a lehetőségeinket, s akkor sikerülhet a továbbjutás.”


NB I-ES CSAPAT ELLEN NYITNA ÚJ FEJEZETET A TISZAKÉCSKE

Bertus Lajos, a másodosztályban szereplő tiszakécskeiek rutinos középpályása szerint nyomás nélkül futballozhatnak az élvonalbeli Kisvárda elleni MK-nyolcaddöntőben, miközben felkészíthetik magukat az ETO elleni bajnokira.      

Az előző idényben a 64 között esett ki a Magyar Kupában a Tiszakécskei LC, a Kecskeméti TE verte meg 3−0-ra, ezt az eredményét már túlszárnyalta, szerdán a negyeddöntőért játszhat az első osztályú Kisvárda Master Gooddal − még sincs hurráhangulat az NB II-es klubnál. Noha az együttes az első tavaszi bajnokiján 0–0-s döntetlent játszott az élcsapatnak számító Kozármislennyel, a következő négy mérkőzésén csak egy pontot szerzett, ám ennél is nagyobb gond, hogy október elseje óta képtelen nyerni, már tizenkét meccsből (benne hat döntetlennel és hat vereséggel) áll a nyeretlenségi sorozata. Az ebben az évben már Kis Károly által irányított csapat csak 17. a bajnokságban, hátránya öt pont a benn maradó Budafoki MTE-vel szemben, és bár ebben a helyzetben érthetően mindenki az NB II-es tagság meghosszabbítását tartja elsődlegesnek, a remények valóra váltásában a szerdai kupameccs segítséget jelenthet.

„Nagyon rossz sorozatban vagyunk, és bár az őszi szezon után edzőt váltottunk, egyszerűen nem tudunk kijönni a negatív spirálból − mondta lapunknak a keddi edzés előtt Bertus Lajos, a tiszakécskeiek 33 esztendős középpályása, aki korábban 269 mérkőzésen lépett pályára az első osztályban. − Mindenkinek magába kell néznie, sokkal többre van szükség tőlünk, felelősséget kell vállalnunk azért, amit teszünk. Meglehet, van, aki úgy gondolja, ilyenkor egy MK-mérkőzés csak púp a hátunkra, de erről szó sincs. A mi helyzetünkben ez olyan meccs, amelyen nincs rajtunk nyomás, és ebből csak jól jöhetünk ki. Nyilván a bajnoki szereplés az elsődleges, de a Kisvárda elleni találkozóból is ki akarjuk hozni a maximumot. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan rossz passz­ban van, némileg hasonló a helyzetünk, biztos vagyok benne, a várdaiak keményen beleállnak a párharcba, ők is fontosnak tartják. Amikor legutóbb futballoztam a Kisvárda ellen, a Pakssal öt egyes vereséget szenvedtünk, remélem, a mostani találkozás szebb emlék lesz. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy kimozduljunk a mostani helyzetből, olyan hozzáállásra, futballra van szükség, amely segíthet abban, hogy az ETO elleni hétvégi bajnokin jó eredményt érjünk el.”


AZ MTK ÉLVONALBELI ELLENFÉLKÉNT KEZELI A KOZÁRMISLENYT

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője szerint a klub megfigyelői régóta készülnek a Kozármisleny elleni meccsre, amelyet nem vesznek félvállról.

Továbbra is felülmúlja a várakozást a Kozármisleny a Merkantil Bank Ligában. Bár a baranyai klub a hétvégén vereséget szenvedett a Soroksár otthonában (1–2, a találkozót az MTK szakmai stábja a helyszínen nézte meg), az ötödik helyen áll, hat pontra a feljutást érő második helytől. A Kozármisleny legutóbb a 2015–2016-os idényben jutott el a Magyar Kupa negyeddöntőjéig, és nincs olyan távol egymástól a két csapat játék és forma alapján sem, hogy ne szerezhetne meglepetést. Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője már a múlt pénteki, Mezőkövesd elleni bajnoki után beszélt a Mol Magyar Kupa-párharcról.

„Teljes odaadással készülünk a mérkőzésre, a Tiszakécske ellen élőben is láttam a Kozármislenyt játszani, szinte az egész stábunkkal jelen voltunk – mondta a 39 éves szakember. – Úgy készülünk, mint egy élvonalbeli találkozóra, még ha az ellenfél alacsonyabb osztályú is. A két klub partneri kapcsolatban áll egymással, tehát az átlagnál is jobban ismerjük egymást. Semmiképpen sem szeretném azt sugallni, hogy nem vesszük komolyan a kupát.”

A tizenkétszeres kupagyőztes MTK tavaly a nyolcaddöntőben búcsúzott a Mezőkövesd ellen, a közelmúltban kétszer játszott elődöntőt, 2020-ban a Honvéd, 2021-ben a Fehérvár állította meg.


A VESZPRÉMIEK MEG AKARJÁK MUTATNI, MIRE KÉPESEK

Az NB III-as Veszprém labdarúgói motiváltan és a győzelem reményében lépnek pályára szerdán a KTE ellen.

Az év első tétmeccse – az osztálykülönbségen túl aligha segíti a Veszprémet, hogy az NB III tavasza csak vasárnap kezdődik, míg az élvonalbeli Kecskeméti TE már öt bajnokin pályára lépett 2024-ben. És nem növeli a házigazda esélyét az sem, hogy Ajkán kell rendeznie a mérkőzést. Ezzel együtt Szabó István, a kecskemétiek vezetőedzője tisztelettel beszélt a szerdai kupaellenfélről, kiemelve: két ezüstérem után legutóbb bajnoki címet nyert, de minden futballhagyományt sárba tiporva az aranyérem nem ért feljutást, csak osztályozót, amelyen a harmadik vonalban ragadt Pető Tamás együttese.

„Be kell jutnunk a nyolc közé. Noha alacsonyabb osztályban szereplő csapattal találkozunk, az eredményei és az ott zajló munka miatt sem nézhetjük le, hiszen Pető Tamás kiváló együttest rakott össze. Figyelemmel követtük a veszprémiek felkészülését, próbáltunk információt gyűjteni. Nehéz meccsre számítunk, de muszáj továbbjutnunk” – mondta Szabó István a KTE honlapján.

„Nem kell bemutatni az ellenfelet, hétről hétre látjuk, nagyon erős csapat, mégis a győzelem a célunk. Az edzőmérkőzések nyilván másfajta hangulatban zajlottak, de egységesek voltunk, összeálltunk, bizakodva, motiváltan várjuk a találkozót, meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek” – mondta lapunknak Kun Bertalan, a Veszprém 24 éves középpályása.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
13.00: Mezőörs KSE (megyei I.)–Vasas FC (NB II) – élőben az NSO-n!
17.00: HR-Rent Kozármisleny (NB II)–MTK Budapest – élőben az NSO-n!
17.00: VSC 2015 Veszprém (NB III)–Kecskeméti TE – élőben az NSO-n! 
18.00: Tiszakécskei LC (NB II)–Kisvárda Master Good – élőben az NSO-n!
19.00: Debreceni VSC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik