Paks: Szappanos Péter tudja, milyen lesz a kis ördögök nélkül

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 10:30
null
Szappanos Péter aligha bánta meg, hogy Paksra szerződött, hiszen a csapat vezeti az NB I-es tabellát (Fotó: Kovács Péter)
Két sikeres felkészülési mérkőzést követően Törökországban folytatja az edzéseket a Paksi FC – a rutinos kapus, Szappanos Péter tudja, mire számíthat.

 

A bőrönd bepakolva – Szappanos Péter rutinos utazónak számít. A listavezető Paksi FC válogatott kapusa pontosan tudja, mire számíthat az elkövetkező napokban.

„Abban bízhatunk, hogy nem lesz sok eső, és jó időben, füves pályán edzhetünk – mondta lapunknak a 33 éves kapus, aki a görögök elleni, 2–1-re megnyert mérkőzésen beállhatott a magyar válogatott kapujába. – Nem volt hosszú a szünet, így nem volt meglepő, hogy jó erőben van a csapat, senki sem »épült le«, odafigyeltünk magunkra az ünnepek alatt is.”

A Bognár György edzette csapat a Siófok ellen 2–0-ra, míg szombaton a szintén második ligás BVSC ellen 3–2-re nyert úgy, hogy a vasutasok a szünetben két góllal vezettek – Szappanos Péter, többekkel együtt, akkor szállt be.

„Azért ebben a korban már egyre nehezebb műfüvön játszani – mondta a kapus. – Ráadásul nagyon fagyos időszak volt az előző napokban, ezért muszáj volt azon edzeni. Ez nem panasz, de oda kell figyelni, inkább azt mondanám, el kell viselni ilyenkor a nehézségeket. A Paks a legmagasabb átlagéletkorú csapat az élvonalban, nekünk különösen vigyáznunk kell magunkra. Ez nem azt jelenti, hogy elcsaljuk az edzést, a felkészülési mérkőzésen nem tesszük oda magunkat – dehogyis! Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy ha jön egy veszélyes lövés, a műfű, a sérülésveszély miatt nem vetődöm el, inkább azt jelenti, ha azt érzed, valami nincs rendben, idejében szállj ki. Jobb az óvatosság.”

Jó példa erre Szabó János esete, a 34 esztendős védő a BVSC elleni összecsapás harmadik percében kért cserét – lapunkban beszámoltunk róla, hogy nincs nagyobb probléma, a sérülést akarta megelőzni a rutinos futballista. S az elkövetkező időszakban kell is az erő, ugyanis a Paks a tengerparti edzőtáborban a lengyel Pogon Szczecin, az osztrák FC Blau-Weiss Linz és a bolgár Botev Plovdiv ellen lép pályára.

„Erős ellenfelekre számítunk és NB I-es tempóra – mondta Szappanos Péter. – Abban bízunk, hogy ezek a mérkőzések megfelelően ráhangolnak minket a bajnokság tavaszi folytatására. Amikor azt kérdezik, a négy- és egyéves lányomat mennyire nehéz itthon hagyni, nevetve mondom, most megyek pihenni, furcsa lesz, hogy esténként senki sem ugrik a nyakamba Na persze ez csak vicc, a párom, a lányok édesanyjának lesz nehezebb a kiscsajokkal elbírni, nekem természetesen nagyon hiányoznak majd mindannyian. Az a tapasztalat, ha a lányok érzik, apa nincs itthon, még a szokottnál is rosszabbak, két kis ördög, de ezt ránézésre senki sem hiszi el, mert annyira aranyosak Az anyjuk szerint ilyenkor nehéz velük, nekem meg nehéz nélkülük – remélem, gyorsan eltelnek ezek a napok.”     

A PAKSI FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
január 16.–január 27., Törökország (Belek)
Felkészülési mérkőzések
Itthon:
Január 10.: Paks–BFC Siófok (NB II) 3–0 (Skribek 2, Böde)
Január 13.: Paks–BVSC-Zugló (NB II) 3–2 (Böde 2, Kinyik)
Törökországban:
Január 19.: Paks–MKS Pogon Szczecin „B” (lengyel)
Január 19.: Paks–MKS Pogon Szczecin „A” (lengyel)
Január 24.: Paks–FC Blau-Weiss Linz (osztrák)
Január 26.: Paks–PFK Botev Plovdiv (bolgár)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatér:
Kocsis Bence (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Tóth Barna (Kecskeméti TE)
Távozók: Bőle Lukács (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Gyurkits Gergő (pécsi kölcsön után BFC Siófok), Hegedűs János (BFC Siófok), Nagy Richárd (siófoki kölcsön után Szeged-Csanád GA),
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik