NB I: újabb Paks-játékos távozik kölcsönbe a Siófokhoz

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 11:07
null
Gyurkits Gergő a BFC Siófoknál tölti az idény hátralevő részét (Fotó: Facebook/BFC Siófok)
Korábban beszámoltunk arról, hogy a labdarúgó NB I-ben első helyen álló Paksi FC-ből Bőle Lukács a Mezőkövesdhez igazolt, míg Hegedűs János a másodosztályban szereplő BFC Siófokhoz került kölcsönbe. Hegedűst egy újabb paksi játékos, Gyurkits Gergő követi Siófokra, míg Polényi Gábor távozott a Balaton-partiaktól.

 

A 2002-es születésű Gyurkits Gergő 2022-ben mutatkozott be a labdarúgó NB I-ben a Paksi FC színeiben. Ezt követően 2023 nyarán kölcsönbe a Pécsi MFC-hez került, ahol 18 bajnokin, illetve egy kupamérkőzésen kapott szerepet.

A szintén másodosztályban szereplő BFC Siófok most a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a 21 éves középpályás a Paks hozzájárulásával közvetlenül igazolhat kölcsönbe Pécsről a Siófokhoz.

Az idényben eddig egy gólt szerző Gyurkits így nyilatkozott: „Nagyon jók az első benyomások, befogadó a társaság, mindenki segítőkész a klubnál! Nagyon jó a hangulat az öltözőben, és a csapatból mindenki keményen azon dolgozik, hogy elérjük a kitűzött célunkat. Támadó középpályás vagyok, az erősségeim a rúgótechnika, az egy az egy elleni játék, és a kulcspasszok. Szeretném a csapatot gólokkal és gólpasszokkal segíteni majd a tavaszi szezon során, és remélem, sikerül a szurkolóinknak sok örömet szerezni!”

A Siófoknak emellett egy távozója is van, méghozzá a rutinos védő, Polényi Gábor, aki fegyelmi okok miatt már nem volt kerettag az utolsó 2023-as bajnokin, a decemberi Nyíregyháza elleni bajnokin. A klub tájékoztatása szerint most közös megegyezéssel bontottak szerződést a csapatkapitánnyal, aki a 2020–2021-es bajnokság kezdete előtt igazolt vissza a siófokiakhoz, s azóta 110 bajnokin szerepelt –
103 alkalommal volt kezdő, hétszer pedig csereként lépett pályára az NB II-ben sárga-kék színekben.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatér:
Kocsis Bence (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bőle Lukács (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Nagy Richárd (siófoki kölcsön után Szeged-Csanád GA), Hegedűs János (BFC Siófok), Gyurkits Gergő (pécsi kölcsön után BFC Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tóth Barna (Kecskeméti TE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik