Botka Endre: Még véletlenül sem szerettem volna nyomás alá helyezni a Ferencvárost

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 17:27
null
Fotó: Szabó Miklós
A 29 esztendős védőnek esze ágában sem volt nyomás alá helyezni a klubját, sőt, tisztában van vele, hogy a Ferencváros nélkül most nem készülhetne a második Európa-bajnokságára. Botka Endre már felfogta, milyen nagy sikert értek el a válogatottal.

 

„Sajnos mostanában nem játszottam annyit a Fradiban, amennyit szerettem volna és amennyit kellett volna. De az a bizalom, amit itt kapok, mindig átsegít ezen a nehéz időszakon, és segít abban, hogy ha ilyenkor lehetőségem adódik, akkor ott legyek, meg tudjam csinálni, ezzel együtt a csapat hasznára legyek. Most már az Eb-re is előre gondolva el kell gondolkozni azon, hogy ez a játékmennyiség elég lesz-e, mert mindenképpen ott szeretnék lenni az Eb-n” – nyilatkozta az emlékezetes, Bulgária elleni idegenbeli, Európa-bajnoki kijutást érő 2–2-es döntetlen után a televízió kamerája előtt Botka Endre. A játékos úgy érzi, néhányan félreértették a szófiai nyilatkozatát.

„Aki kicsit is ismer, tudja, sosem támadnám a klubomat, ilyen meg sem fordult a fejemben – mondta lapunknak Botka Endre, a zöld-fehérek válogatott védője. – Sőt, tisztában vagyok vele, hogy a Ferencváros nélkül most nem készülhetnék a második Európa-bajnokságomra. Még véletlenül sem szerettem volna nyomás alá helyezni a Ferencvárost. Egyszerűen a tényeket közöltem. Sok minden hátráltatott abban, hogy az utóbbi hónapokban többet legyek pályán. Előbb eltört a lábujjam, majd begyulladt a talpcsontom, a semmiből lett nyolchetes kihagyás. Ilyen hosszú hiányzás után nem a legjobb állapotban tértem vissza, és éppen akkoriban volt az edzőváltás, került Dejan Sztankovics a csapat élére. A tavasszal az ilyen ki nem kényszerített hiányzásokat kell elkerülnöm, hiszen mindenképpen szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon.”

A rutinos védő a jelenleg is futó szezonban valóban kevesebb játéklehetőséget kapott a klubjában, az ősszel 12 tétmeccsen játszott (ebből hat NB I-es találkozó volt): négyszer a kispadról szállt be, négy alkalommal pedig lecserélték, és mindössze négy összecsapást töltött végig a pályán. De Botka Endre nem kenődik el, tudja, számtalan mérkőzés vár még a csapatra a téli szünetig is,– vasárnap 17 órától a bajnokságban a Puskás Akadémia vendégei lesznek, csütörtökön pedig az Európa-konferencialigában a Csukaricski ellen lépnek pályára Szerbiában.

„Van feladat bőven! A nemzetközi kupában is szeretnénk továbbjutni, egyértelmű célunk, hogy a tavasszal is talpon álljunk.”

Ami a Bulgária elleni 2–2-es idegenbeli döntetlent, valamint a Montenegró elleni 3–1-es hazai sikert és az Európa-bajnoki kvalifikációt illeti, a hátvéd mostanra felfogta, újabb nagy dolgot vittek véghez a válogatottal.

„A szófiai mérkőzés egészen elképesztő volt. Nem is lehet szavakba önteni, amit ott éreztem... Jövő nyáron a második Európa-bajnokságomon lehetnék ott, a hétköznapokban ha lehet, még keményebben fogok dolgozni, hogy ott legyek a keretben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik