NB I: Szeretnénk jól, győzelemmel rajtolni – Máté Csaba

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 14:37
null
Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője úgy gondolja, a Shamrock ellen elindultak egy jó úton (Fotó: Getty Images)
A bajnoki címvédő Ferencváros a Fehérvár vendégeként kezdi meg a labdarúgó NB I 2023-2024-es idényét. A bajnoki rajt előtt az FTC vezetőedzője Máté Csaba azt nyilatkozta, hogy a hétközi Ekl-selejtező ellenére szeretnék győzelemmel indítani a bajnokságot, míg Leandro de Almeida, a Ferencváros másodedzője a csapata erőnlétét emelte ki.

 

„Az első bajnoki meccs mindig nagyon fontos, hiszen ez adja meg az alaphangját a bajnokságnak. Természetesen szeretnénk jól, győzelemmel rajtolni. Két sikeres Európa-konferencialiga-mérkőzésen vagyunk túl, fontos, hogy ennek a teljesítménynek legyen folytatása. A Shamrock elleni párharc során sikerült elindulnunk egy jó úton, ezen szeretnénk tovább járni a bajnokságban is. Meg kell nézni, kik bevethetőek a hétvégén, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy csütörtökön újabb selejtező vár ránk” – nyilatkozta Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak.

A bajnoki címvédő trénere a Fehérvár FC elleni mérkőzés kapcsán elárulta, a győzelem a cél, de az első fordulókban nehéz felmérni a csapatok erejét. „Nagy átalakuláson mentek keresztül, sok játékos távozott. Ennek van előnye is, hátránya is. A bajnokság elején nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehéz megítélni, hogy ki, milyen játékerőt képvisel. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért!” – mondta Máté Csaba.

Leandro de Almeida, a Ferencváros másodedzője a csapat erőnlétére hívta fel a figyelmet. „Sokkal frissebbnek éreztem a csapatot. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél frissebbek legyenek a játékosok. Nyilvánvalóan kell a kemény edzés. Keményen is dolgoztak az elmúlt két hétben. Mindenkiről tudjuk, hogy melyek az erősségeik, illetve a játék mely terültén kell többet kihozniuk magukból.”

„Mindenki, aki itt van, jó játékos. Csak rajtuk múlik, hogy ezt a teljesítményt kihozzák magukból. Az erőnléti edzőkkel együtt folyamatosan segítjük őket, próbáljuk olyan rendszerbe hozni őket, hogy sokkal magabiztosabbak legyenek, mindenki tudja, hogy mi az ő helyzete. Sok sprintedzésünk van, hogy ne veszítsenek a sebességükből. A sprintek mellett dinamikai edzéseket, különböző irányváltásokat vezénylünk nekik, de még a konditeremben is külön programot írtunk elő a számukra, hogy még többet kihozzanak magukból. Mindenképpen van még bennük akár ennél több is. Abban kell még fejlődnünk, hogy intenzívebb legyen a játékunk. Ezt persze fejben is meg kell változtatni, mert az biztos, hogy amit mutattak ezen a két meccsen, az remek, de még többet is ki lehet belőlük hozni” – mondta a Ferencváros edzésmódszereiről Leandro.

A Fehérvár edzője, Bartosz Grzelak a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, az FTC hétközi kupaszereplésére nem lehet építeni a mostani mérkőzésre. „A héten természetesen kielemeztük az újpesti mérkőzést, jó intenzitású edzéseink voltak, valamint Siófokon tartottunk egy csapatépítő programot is, ami szintén fontos volt a csapat építése szempontjából, így azt gondolom, jól sikerült a heti munka. A korábbi nemzetközi tapasztalataim alapján a kupasorozatok ezen időszaka még nem vesz ki olyan sokat egy csapatból, mint például egy őszi csoportkörös szereplés, így nem foglalkoztunk azzal, hogy a Ferencváros még csütörtök este pályán volt és ez mit jelenthetne a vasárnapi bajnokira nézve. Úgy látom, hogy az FTC erősen tért vissza a pályára a Klaksvík elleni BL-selejtezős kiesés után, azóta két jó mérkőzésen vannak túl a Shamrock Rovers ellen. Magasan képzett játékosaik vannak minden posztra, így nehéz ellenfélre számítok, de ez egyben egy jó lehetőség nekünk is a javításra a múlt heti meccs után.

NB I

2. FORDULÓ
17.45:
Fehérvár FC–Ferencvárosi TC (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00:Zalaegerszegi TE FC–MTK Budapest (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

NB I, 2023–2024, 2. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 4. péntek
Puskás Akadémia–Újpest 3–3Felcsút, Pancho Aréna
Pintér Csaba3700
Augusztus 5., szombat
Mezőkövesd–DVTK 2–4 Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István3915
Augusztus 6., vasárnap
17.45: Fehérvár–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Bognár Tamás
20.00: ZTE FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Csonka Bence
Augusztus 7., hétfő
20.00: Kecskeméti TE–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Kecskemét, Széktói Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00: Paks–DVSCPaks, Paksi FC Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik