NB I: kisvárdai gólcsúcstartó lehet Jasmin Mesanovic

B. T.B. T.
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 11:04
null
Parádés formában kezdte az NB I-es idényt a kisvárdai Jasmin Mesanovic (szemben, balra) (Fotó: Szabó Miklós)
A Zalaegerszeg elleni bajnoki nyitányon duplázó Jasmin Mesanovic immár 18 gólt számlál az NB I-ben – 19-et még egyetlen labdarúgó sem szerzett a kisvárdai klub színeiben.

Beindult a Kisvárda és Jasmin Mesanovic is. A szabolcsiak a múlt héten vasárnap 2–0-ra nyertek a Zalaegerszeg otthonában az OTP Bank Liga 1. fordulójában, a csapat mindkét gólját az egyszeres bosnyák válogatott Jasmin Mesanovic szerezte. Pedig a 31 lves támadó a felkészülési időszakban egyszer sem volt eredményes…

„Nagyon fontos a felkészülés, de elsősorban azért, hogy megfelelő erőállapotba kerüljünk, mert úgy könnyebb azokat a feladatokat elvégezni, amelyek ránk várnak a bajnokságban – mondta Jasmin Mesanovic. Minden gól lényeges, azoknak is örülök, amelyeket korábban az előszezonban szereztem, de természetesen az tesz igazán boldoggá, ha tétmérkőzéseken találok be. Ha pedig meccseket is tudunk nyerni velük, nos, az a csúcs. Ami a zalaegerszegi találataimat illeti, fenomenális passzt kaptam előtte a társaimtól, előbb Milos Szpaszicstól, majd a másodiknál Branimir Cipetictől. Ezek az akciók is jó visszajelzések, működik az edzéseken gyakorolt játékunk. A csapat hangulata kiváló, nagyszerű a közösség, ami nem csak az edzőtáborban épült tovább, az ilyen győzelmek is kovácsolják az egységet.”

A harmadik bajnoki évének rugaszkodik neki Kisvárdán, az előző kettőben tapasztalhatta, milyen az, amikor jól kezdi az idényt a csapat, a kisvárdaiak tavaly és azelőtt is repülőrajtot vettek. A zalaegerszegi győzelemmel megágyaztak a jó szereplésnek most is, bár a következő két bajnokiját is idegenben, előbb Kecskeméten, majd az MTK otthonában játssza a hatodik élvonalbeli idényének nekivágó szabolcsi együttes. A Kisvárdának 2023-ban ez volt az első idegenbeli győzelme a bajnokságban.

„Nemcsak a jó rajt a fontos, hanem minden mérkőzés – folytatta Jasmin Mesanovic. – A mostani győzelem azt is megmutatta, az edzői stáb is jól dolgozott velünk a felkészülés idején. A tavasszal többször is balszerencsésen csúszott ki a kezünkből a győzelem, remélem, ezzel a sikerrel visszataláltunk a helyes útra.”

Két kisvárdai idényében nyolc-nyolc gólt szerzett, a mostani kettővel együtt 18 NB I-es találatnál tart, amivel beérte a klub örökrangsorában az eddigi egyedüli listavezető Claudiu Bumbát. Motiváció-e, hogy az évadban is meglegyen a minimum nyolc, és minél hamarabb egyedül vezesse a vonatkozó rangsort a kisvárdai gól­zsák?

„Minden futballista azért is játszik, hogy nyomot hagyjon a klubjában. Jóleső érzés az előkelő helyezésem a házi gólrangsorban, de őszintén mondom, engem elsősorban a csapat eredményessége érdekel. Nincs arra vonatkozó elvárásom sem, hogy hány gólt szeretnék elérni, bár tudom, a támadókat elsősorban a gólok minősítik.”

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc6085
Július 30., vasárnap
ZTE–Kisvárda 0–2
Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Andó-Szabó2314
Július 31., hétfő
DVSC–Mezőkövesd 3–1
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Káprály4844
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
B I, 2023–2024, 2. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 4. péntek
20.00: Puskás Akadémia–Újpest FC (Tv: M4 Sport) Felcsút, Pancho Aréna
Pintér Csaba
Augusztus 5., szombat
17.45: Mezőkövesd–DVTK (Tv: M4 Sport) Mezőkövesd, Városi Stadion
Augusztus 6., vasárnap
17.45: Fehérvár –Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
20.00: ZTE FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Augusztus 7., hétfő
20.00: Kecskeméti TE–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Kecskemét, Széktói Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00: Paks–DVSC
Paks, Paksi FC Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik