NB I: Éppen oda akartam rúgni a labdát, ahova ment – Bódi Ádám

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 07:52
null
Jól játszott és góllal segítette a DVSC-t a Kisvárda ellen Bódi Ádám (Fotó: Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)
Bódi Ádám, a Debreceni VSC középpályása gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett a Kisvárda ellen 4–1-re megnyert bajnokin.

 

Ahogyan szokta. Aki kicsit is jártas a magyar élvonalbeli futballban, jól tudja, hogy Bódi Ádám kitűnően lövi a szabadrúgásokat. A Debreceni VSC játékosa hétfő este ismét bizonyította, hogy kiváló a rúgótechnikája: a hosszabbítás perceiben szabadrúgásból látványos gólt lőtt a Kisvárda kapujába (4–1).

„Középen kaptam jó labdát, amelyet továbbítottam Szécsi Márknak, aki megindult vele az ellenfél kapuja felé – emlékezett vissza a DVSC 32 éves középpályása. – Szabálytalankodtak vele, és abban a pillanatban láttam, hogy ez kiváló szög lehet nekem. Néhány perccel korábban már sokkal közelebbről elvégeztem egy szabadrúgást, ám az túl közel volt a kapuhoz, a sorfalat lehetetlen volt átrúgni, így akkor a hosszút vettem célba, de Lucas tarkójáról kipattant a labda. Ezúttal viszont megfelelő volt a távolság és a szög is, volt ideje lecsapódnia a labdának. Éppen oda akartam rúgni, ahova ment.”

A Loki saját nevelésű futballistájának ez volt a 283. élvonalbeli mérkőzése és a 48. gólja.

„Az első fordulóban adtam az ötvenedik élvonalbeli gólpasszomat, igaz, nem voltam tisztában vele, hogy kerek számhoz értem. Viszont azt pontosan tudom, hogy már csak kettő kell az ötvenedik NB I-es gólomhoz, minél hamarabb el akarom érni.”

A Debrecen gól nélküli első mérkőzés után a múlt héten hazai pályán 5–0-ra kapott ki a Rapid Wientől, így kiesett az Ekl-ből. Bódi Ádám szerint a csapat erejét mutatja, hogy győzelemmel reagált a kupabúcsúra.

„Sokkal szorosabb mérkőzésre számítottunk a Rapid elleni visszavágón. Az első meccsből kiindulva optimistán álltunk a találkozóhoz, sőt, előnnyel is várhattuk volna a debreceni összecsapást. Be kell vallanunk, a Rapid valamivel jobb csapat, de nincs öt gól a két együttes között. A visszavágón olyan hibákat követtünk el, amilyenek nem jellemzők ránk. Az pedig a csapat erejét mutatja, hogy ilyen vereség után nyerni tudott. A Kisvárda ellen volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor nyögvenyelős volt a játék, igaz, az első félidőben további gólokat szerezhettünk volna. Hozzá kell tenni, a Kisvárda is eltalálta egyszer a lécet. Az egyenlítés megfogott minket, aztán jöttek a cserék, akik sok plusz energiát hoztak, ennek köszönhetően három gólt szereztünk a hajrában. A célunk az volt, hogy nyerjünk és a tabella élére lépjünk. A miénk a legjobb gólkülönbség, háromból három meccset nyertünk meg, minél tovább ki akarjuk tolni ezt a jó formát. A hétvégén nem lesz könnyű dolgunk az MTK ellen, de a Nagyerdei Stadionban mindenki ellen a Debrecen az esélyes.”

LABDARÚGÓNB I
4. FORDULÓ
Debreceni VSC–Kisvárda Master Good 4–1(1–0)
Debrecen,Nagyerdei Stadion,4011néző.Vezette:Csonka
Gólszerző: Kiziridisz (7.), Dzsudzsák (76. – 11-esből), Loncsar (83.), Bódi (90+5.), ill. Vida K. (51.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik