NB I: egymilliárdos nyereség, csak FTC-játékosok a bajnokság legdrágább kezdőjében

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.02. 16:23
null
Cristian Ramírez az NB I legértékesebb játékosa (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 16 legdrágább futballistája egyetlen kivétellel a Ferencvárosban játszik – derül ki a Világgazdaság elemzéséből. A lap a Transfermarkt becslése alapján több mint 51 milliárd forintra teszi a bajnokságban szereplők összértékét.

 

„A bajnokságban szereplő focisták összesített listájának első tizenhat helyét szinte kivétel nélkül a zöld-fehérek foglalják el” – foglalja össze az NB I-es játékosok értékének viszonyát a Világgazdaság.

Cikke szerint a Ferencváros labdarúgói magasan a legértékesebbek az élvonalban – közülük is kiemelkedik az ecuadori balhátvéd, Cristian Ramírez és a norvég középpályás, Kristoffer Zachariassen. A legértékesebb nem ferencvárosi futballista a Puskás Akadémia szélsője, Jonathan Levi.

A lap a Transfermarkt adatait használta az elemzéshez, ezek alapján az NB I-ben szereplő játékosok összértéke 51.9 milliárd forint.

Grafika: Világgazdaság
Grafika: Világgazdaság

Kitértek a klubok pénzügyi helyzetére is, gyűjtésük alapján a zöld-fehérek a 2022-es évet több mint egymilliárd forintos nyereséggel zárták, míg a legnagyobb veszteséget (1.56 milliárd forint) a Puskás Akadémia könyvelte el. A bajnokság összbevétele közelíti a 60 milliárdot, a tavalyi naptári évben a klubok összesítve 440 milliós nyereséget könyvelhettek el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik