NB I: az FTC után a fehérváriak legyőzésére készül a PAFC

Vágólapra másolva!
2023.08.18. 12:26
null
Corbu Mariusnak (jobbra) szép emlékei vannak a fehérváriak elleni mérkőzésekről, és reméli, hogy felcsúti csapatával pénteken folytatja jó sorozatát ellenük (Fotó: Árvai Károly)
A Puskás Akadémia a Fehérvár FC-vel, míg a ZTE FC a Diósgyőri VTK-val találkozik pénteken, a labdarúgó NB I 4. fordulójában. Beharangozó.

 

PUSKÁS AKADÉMIA–FEHÉRVÁR FC – élőben az NSO-n!

Erre nem sokan számítottak, már ha egyáltalán valaki: a Puskás Akadémia listavezetőként, a Fehérvár FC sereghajtóként várja a Pancho Arénában pénteken rendezendő Fejér vármegyei rangadót!

Az persze nem meglepő, hogy az évek óta élcsapatnak számító felcsútiak jól rajtoltak a bajnokságban (bár a sorsolás ismeretében kevesen gondolták, hogy három fellépés után hét pontjuk lesz), mint ahogyan a bennmaradását az előző idényben az utolsó fordulóban biztossá tevő fehérvári csapattól sem lehetett szárnyalásra számítani. Hét pont az egyik oldalon, nulla a másikon – jelentős kontraszt, Corbu Marius, a Puskás Akadémia középpályása azonban jól tudja, ez a pénteki meccsen semmit sem számít.

„Nem gondoltam volna, hogy a Fehérvárnak három fordulót követően még nem lesz pontja, már csak azért sem, mert erős a kerete – mondta lapunknak a csütörtöki edzést követően a PAFC 21 éves labdarúgója. – Ugyanakkor nem az ellenfelünkkel foglalkozunk, sokkal inkább azzal, hogy ismét jól álljunk bele a mérkőzésbe. Az előző fordulóban nagyszerű győzelmet arattunk a Ferencváros otthonában, tulajdonképpen sikerült mindent megvalósítani abból, amit Hornyák Zsolt vezetőedző kért tőlünk. A Fradi négy–kettő–három–egyet szokott játszani, ellenünk azonban három védővel állt fel, amire reagálnunk kellett. Középről kihúzódtam a jobb szélre, hogy blokkolni tudjuk a rendszeresen felfutó Cristian Ramírezt, mögötte többször is szabad terület nyílt, és ezt sikerült is kihasználni. Tulajdonképpen végig éreztem, jó eredményt érhetünk el, örömteli, hogy sikerrel jártunk. Most újabb nehéz találkozó előtt állunk – persze melyik nem az a tizenkét csapatos mezőnyben? Nem fordulhat elő, hogy a jó kezdés elviszi a gondolatainkat, pénteken is arra a koncentrációra, hozzáállásra lesz szükség, ami a Ferencváros ellen jellemzett bennünket.”

Szerepeljen bárhogy is a Puskás Akadémia és a Vidi, az egymás elleni ütközetnek mindig hatalmas a presztízse, az aktuális formából ki lehet indulni, ám papírformáról nem érdemes beszélni. Mindenesetre érdekes adalék, hogy a fehérvári csapat legutóbb csaknem három évvel ezelőtt, 2020. szeptember 12-én tudta legyőzni a riválisát, az azóta lejátszott nyolc bajnokiból a Puskás Akadémia hármat megnyert, öt döntetlenre végződött. Corbu Mariusnak egyébként az a vesztes bajnoki volt az első összecsapása a Vidi ellen, azóta hét veretlen mérkőzés van mögötte, és abban bízik, a jó sorozat folytatódik.

„Szeretem a statisztikát, jól hangzik, hogy hosszú ideje veretlenek vagyunk a Fehérvár ellen, ám amikor pénteken kimegyünk a pályára, a múlt egyáltalán nem számít. Ennek a mérkőzésnek hasonlóan nagy a presztízse, mint a Ferencváros elleni bajnokinak, élveznünk kell minden pillanatát, és ha így lesz, itthon tartjuk a pontokat.”

Gergényi Bence (balra) pénteken igyekszik távol tartani a labdától az ellenfelét (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda)
Gergényi Bence (balra) pénteken igyekszik távol tartani a labdától az ellenfelét (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda)

ZTE FC–DIÓSGYŐRI VTK – élőben az NSO-n!

Egy évvel ezelőtt négy pontot gyűjtve a 6. helyen várta az NB I 4. fordulóját a ZTE FC. A történelem, úgy tűnt, megismétli magát, ám a Debreceni VSC elleni mérkőzés 83. percében a Loki görög légiósa, Kiziridisz szépségdíjas gólja megakadályozta a vendégek pontszerzését. Pedig a ZTE nem játszott alárendelt szerepet. Sőt…

„Mi is úgy éreztük a meccs után, hogy nem érdemeltünk vereséget – mondta megkeresésünkre Gergényi Bence, a ZTE FC bal oldali középpályása.  – A találkozónak több olyan időszakát lehetne kiemelni, amikor fölényben futballoztunk, a mi akaratunk érvényesült, ezért aztán érthető, hogy bosszúsak és csalódottak voltunk a meccs után. De ez már történelem. Péntek este az újonc Diósgyőrt fogadjuk, s azon leszünk, hogy megszerezzük második győzelmünket az idényben.”

Arra a kérdésre, vajon az Európa- konferencialiga-búcsún (az NK Osijek ellen két vereséggel, 1–3-as összesítéssel esett ki a zalai klub) túltették-e már magukat a játékosok, a 25 éves labdarúgó egyértelmű igennel válaszolt.

„A kiesés okozta sokk a múlté – folytatta Gergényi Bence. – Tapasztaltabbak, mentálisan erősebbek lettünk, s remélem, ez a bajnoki meccseken is látszik majd. Az erővel, erőnléttel nincsenek gondok, reméljük, a szerencse is hamarosan mellénk áll.”

A ZTE középpályása különös érzésekkel várja a péntek esti összecsapást, hiszen Diósgyőrben szerepel egykori játékostársa, Lukács Dániel, akivel egykor több éven át futballozott a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémián.

„Régóta nem találkoztunk a pályán – mondta a zalaiak futballistája.  – Volt idő, amikor az edzéseken, az egymás elleni játékok során gyakran összecsaptunk, vagy egy csapatban játszottunk az akadémián. Tökéletesen tisztában vagyok a sebességével, a gyorsaságával, a technikai képességeivel, s vélhetően azon az oldalon játszik, amelyen az én feladatom lesz megakadályozni a vendégakciókat, illetve nekem kell segítenem a szélen a támadásokat. Nem lesz könnyű, de felkészültem Daniból, a csapat meg a DVTK-ból. Elemeztük a vendégek játékát, reméljük, különösebb meglepetés nem ér bennünket. Hazai pályán játszunk, s természetesen számítunk szurkolóink támogatására is.” 

NB I, 2023–2024, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 18., péntek
18.00: Puskás Akadémia–Fehérvár (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
20.15: ZTE–Diósgyőr (Tv: M4 Sport) Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Pintér Csaba
Augusztus 19., szombat
17.45: MTK Budapest–Kecskemét (Tv: M4 Sport) Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
20.00: Paks–Újpest FC (Tv: M4 Sport) Paks, Paksi FC Stadion
Augusztus 21., hétfő
20.15: Debreceni VSC–Kisvárda (Tv: Duna World) Debrecen, Nagyerdei Stadion
December 6., szerda
20.00: Mezőkövesd–Ferencváros
Mezőkövesd, Városi Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik