DVSC: Továbbra is látványosan akarunk futballozni – Bódi Ádám

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 09:29
null
Bódi Ádám szép jubileumhoz érkezett, hétfő este a Mezőkövesd ellen az ötvenedik élvonalbeli gólpasszát adta (Fotó: Kovács Péter)
Bódi Ádám az 50. élvonalbeli gólpasszát adta a Mezőkövesd ellen 3–1-re megnyert bajnokin. A Debrecen saját nevelésű középpályása beszélt a bajnoki rajtról, a kitűnő formában lévő Sztefan Loncsarról és az Ekl-selejtező visszavágójáról is.

 

Mérföldkőhöz érkezett Bódi Ádám: a DVSC saját nevelésű középpályása a hétfő esti, Mezőkövesd ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen az ötvenedik élvonalbeli gólpasszát adta, miután az 54. percben a bal oldalról kiválóan tekerte középre a labdát, Szefan Loncsar pedig szép mozdulattal fejelt a kapuba.

„Hosszú túra volt mögöttünk, ám az Örményországban, az Alaskert elleni Konferencialiga-selejtező-győzelem miatt feltöltődve érkeztünk a mérkőzésre – mondta lapunknak Bódi Ádám. – Tudtuk, milyen fontos a jó bajnoki rajt, a csapat annyira egyben van már hónapok óta, hogy minden adva volt az eredményes nyitányhoz. Talán lassabban és fásultabban kezdtünk, a Mezőkövesd stabilan védekezett, nem találtuk az ellenszert. Irányítottuk a meccset, de nem dolgoztunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna. A szünetben változtattunk, Szrdjan Blagojevics vezetőedző taktikailag változtatott, és ez kitűnően sült el. Feljavultunk, feltörtük az ellenfél védelmét, jöttek sorban a helyzetek. Úgy éreztem, hogy a Mezőkövesd a második félidő közepére elfáradt, amit ki tudtunk használni. Az ötvenedik gólpasszom? Jó érzés ilyen statisztikát hallani, bízom benne, hogy rúgok még egy-két gólt, és adok még néhány gólpasszt Loki-mezben.”

A Debrecen már hónapok óta kiváló formában van, a nyári felkészülés nem törte meg a csapatot, úgy tűnik, ott folytatja, ahol tavasszal abbahagyta, ugyanis az Alaskert elleni Ekl-selejtezőn aratott 1–0-s győzelem után az NB I-et is sikerrel kezdte. Bódi Ádám hangsúlyozta, nem csak mondják, Debrecenben valóban kiváló a csapategység, ami nagyban hozzájárul a jó eredményekhez.

„Nagy szerepe van ebben Szrdjan Blagojevicsnek. Kitűnő együttest épített, nagyszerű a csapategység. Folyamatosan igyekszik rotálni a játékosokat, mindig friss csapatot küld pályára. Hogy mi sülhet ki ebből? Tudom, hogy közhely, de mindig a következő mérkőzésre figyelünk. A vezetőedzőnk is ezt kéri tőlünk, és én is ezt vallom. Ha távolabb néznénk, könnyen elbotolhatnánk az éppen előttünk álló akadályban... Az biztos, hogy töretlenül dolgozunk, és ezt a látványos, tetszetős futballt akarjuk továbbra is játszani. Sok szép sikert átéltem már Debrecenben, az elmúlt idényben elért harmadik hely is jó eredmény, ám ki tudja, mit tartogat nekünk ez az évad...”

Sztefan Loncsar kimagasló formában kezdte az idényt, győztes gólt szerzett az Alaskert ellen 1–0-ra megnyert Ekl-selejtezőn, majd duplázott a Mezőkövesd elleni bajnokin.

„Hatalmas munkabírású játékos nagyszerű testfelépítéssel – mondta Bódi Ádám a nyolcszoros montenegrói válogatottról. – Amolyan ütköző középpályásként nem a gólszerzés az elsődleges feladata, ám látjuk, az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. Remek a rúgótechnikája, valamint jól fejel, ezt a két adottságát a Mezőkövesd elleni két góljával is megmutatta. Összetett futballista, nagy erőssége a csapatnak. Nem mellékesen emberileg is csak jót tudok mondani róla, roppant normális srác.”

A Loki játékosai nem pihenhetnek, csütörtökön újabb mérkőzés következik, a Nagyerdei Stadionban fogadják 21 órai meccskezdettel az Alaskert együttesét az Európa-konferencialiga-selejtező visszavágóján.

„A lényeg a továbbjutás. A futballban sohasem szabad biztosra menni, meg kell adni a tiszteletet az ellenfélnek, de hazai pályán csakis a győzelem lehet a célunk. Ha meg szépen is futballozunk, annak csak örülünk, de a sűrű naptár miatt most a továbbjutás kiharcolása a lényeg. A vezetőedző biztosan frissít majd, megkeveri a kártyákat, minden debreceni játékos alig várja már, hogy elkezdődjön az Alaskert elleni mérkőzés.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Debreceni VSC–Mezőkövesd 3–1 (
1–1)
Debrecen,Nagyerdei Stadion, 4844 néző. Vezette: Káprály
Gólszerző:
Loncsar (33., 55.), Dorian Babunszki (90+2.), ill. Drazsics (27.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
2. Kisvárda 1 1 2–0 +2 3
3. Újpest FC 1 1 2–1 +1 3
4. Puskás Akadémia 1 1 1–0 +1 3
5. Paksi FC 1 1 1–1 0 1
5. MTK Budapest 1 1 1–1 0 1
7. Kecskeméti TE 0 0–0 0 0
7. Ferencvárosi TC 0 0–0 0 0
9. Fehérvár FC 1 1 1–2 –1 0
10. Diósgyőri VTK 1 1 0–1 –1 0
11. Mezőkövesd 1 1 1–3 –2 0
12. Zalaegerszegi TE 1 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik