Újpest: versenytárgyalás dönthet az új tulajdonosról – NS-infó

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.07. 13:08
null
Három cégcsoport is megvenné az Újpest FC-t (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport információi szerint az Újpest FC elkészítette a tulajdonosváltásról szóló szerződéstervezetet, amely tartalmazza azokat a feltételeket, melyek teljesülése esetén a klub tulajdonosa, Roderick Duchatelet hajlandó lenne megválni üzletrészétől. A tervezetet a klub iránt érdeklődő mindhárom cégcsoport megkapta, jelenleg versenytárgyalás zajlik a felek között.
x


Azt már április végén megírtuk,
hogy a tavasszal három üzleti kör mutatott érdeklődést az Újpest FC megvásárlása iránt.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy az Újpest elkészítette a szerződéstervezetet a tulajdonosváltásról, melyet mindhárom érdeklődő megkapott, jelenleg annak véleményezése, tanulmányozása van soron. A felek közözött versenytárgyalás folyik, a legjobb ajánlattevő, a szerződéstervezetben meghatározottakhoz képest legközelebbi ajánlattal jelentkező cégcsoport lehet a nyertes. Korábbi hírek szerint a klub jelenlegi tulajdonosa, Roderick Duchatelet 20 millió euróért kész megválni tulajdonrészétől, de a klub a tavasszal már megjelent érdeklődők hírére nem reagált.

Mint arról áprilisban beszámoltunk, az egyik érdeklődő csoport az amerikai magyar milliárdos, Péterffy Tamás – Thomas Peterffy – és cégcsoportja, az Interactive Brokers Group.Thomas Peterffy az Interactive Brokers Group elnöke és legnagyobb részvényese. A 78 éves üzletembert a világ egyik leggazdagabb magyarjaként tartják számon és hazánkban is vannak érdekeltségei. 2017-ben megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozatának kitüntetését.

Egy másik érdeklődő a klub tulajdonosi körében korábban már szerepet vállaló Lukács Ferenc. A harmadik pedig a magyar állampolgársággal is rendelkező orosz milliárdos, a jelentős OTP-részvénycsomaggal is rendelkező, a magyarországi ingatlanpiacon is érdekelt Megdet Rahimkulov nevével fémjelzett cégcsoport.

Az orosz érdeklődőt egy magyar üzletember képviselheti aki több más üzletben együttműködött már az orosz cégcsoporttal.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a három érdeklő közül az egyik esélyes ingatlanokkal fizetne az Újpest FC-ért, és az ingatlanpiacon amúgy is több érdekeltséggel rendelkező Roderick Duchatelet már nem zárkózik el ettől az eladási lehetőségtől sem.

Attól függően, hogy az érdeklődők milyen konkrét ajánlattal jelentkeznek az említett tervezet kézhezvétele után, a jövő héten felgyorsulhatnak a tárgyalások, de akár el is húzódhatnak, ha nem érkezik megfelelő ajánlat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik