NB I: Újra megtaláltam a futball örömét – Kádár Tamás

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 09:58
null
Ismerkedik új csapatával, az MTK Budapesttel Kádár Tamás, a védő igyekszik formába hozni magát (Fotó: mtkbudapest.hu)
A pályán és az öltözőben is főszerepet kaphat a rutinos, 57-szeres válogatott védő Kádár Tamás, az MTK Budapest új játékosa.

Zajlanak a felkészülési mérkőzések – az MTK Budapest védelmének közepén az új szerzemény, Kádár Tamás szerepelhet. A 33 éves, 57-szeres válogatott futballista Paksról szerződött a Hungária körútra.

„Nagyon jól éreztük magunkat Pakson – mondta lapunknak a védő.  – Többes számban mondhatom, hiszen a párommal immár kilenc hónapja szülők vagyunk, és mert a fővároshoz köt minden, szerettem volna itt futballozni. Még az is szóba került, hogy az NB II-ben folytatom, de az MTK Budapest megkeresett, nem először, és most sikerült is megállapodnunk. Azt tudtam, hogy jó közösség van Pakson, de jobban éreztem magam a társaság tagjaként, mint amire számítottam. A játék is jól ment, azt gondolom, mindig jó érzésekkel gondolok majd erre az időszakra, szeretettel térek vissza oda ellenfélként is.”

Az MTK Budapest az élvonal újonca, de 23-szoros bajnokként a hagyományai alapján az első osztályban a helye, Kádár Tamás is abban szeretne a klub segítségére lenni, hogy stabilan az NB I tagja legyen. Egyelőre zajlik az ismerkedés…

„Az előző idény végén, Mezőkövesden megsérült a bokám – mondta a futballista.  – Emiatt öt hét teljesen kimaradt, így idő kell, hogy erőnlétben ismét olyan szinten legyek, amelyet elvárok magamtól. Az első napokban persze féltettem kicsit a lábam, de nem volt semmi gond, teljesen rendben volt, így csak arra koncentrálok, hogy minden edzést végigdolgozhassak – és lekopogom, eddig egyet sem kellett kihagynom. A felkészülés mostani szakaszában az állóképességet növeljük, de nem ez az első nyári alapozás, amelyen részt veszek: ezt az időszakot egyszerűen túl kell élni, ezt a munkát muszáj elvégezni, hogy a bajnokság megterheléseit mindenki jól bírja.”

Kádár Tamás több ellenfélhez is ismerősként érkezik: a veszprémi illetőségű játékos a ZTE tagjaként hívta fel magára a figyelmet és lett a Newcastle United légiósa (a zalai klub a transfermarkt.com adatai szerint 2008-ban 1.35 millió euróért értékesítette a játékjogát), volt a Diósgyőr, váratlanul rövid ideig, mindössze két mérkőzés erejéig az Újpest, és az előző idényben a Paks labdarúgója, miközben Hollandiában a Roda, Lengyelországban a Lech Poznan, Ukrajnában a Dinamo Kijev, Kínában a Santung Lüneng és a Tiencsin Tiger légiósa.

A 2023–2024-es idényt az MTK Budapestnél kezdi el, a Kaposvár elleni felkészülési mérkőzésen már feltűnt, milyen határozottan és megállás nélkül irányítja a védősort.

„Ha majd jobb erőben leszek, ennél is többet beszélek – reagált Kádár Tamás.  – Hátul, középen erre szükség van, és amikor megállapodtunk, az MTK vezetői azt mondták, el is várják ezt. Pályán, pályán kívül egyaránt a csapat hasznára kell lennem, és igyekszem átadni a tapasztalataimat, nyilván ehhez partnernek, befogadónak is kell lenni. Vannak rutinos játékosok a keretben, de az MTK-ra jellemző módon sok fiatal tehetség tagja a keretnek, képesek vagyunk utat mutatni, de azon mindenkinek magának kell végigmennie. Az első benyomásaim? Nemrég adták át a Sándor Károly Akadémia új központját, a létesítmény nagyszerű, remek pályákon edzhetünk, a konditerem rendben van, ez is fontos nekem, a napok jól fel vannak építve, minden megvan tehát a minőségi munkához.”

A célok tehát egyértelműek, de a 2016-os Eb-n is ragyogóan szereplő futballistától megkérdeztük: mik a személyes motivációi?

„Újra megtaláltam a futball örömét! Élvezem a játékot, és mert jó idényt zártam, még nagyobb kedvvel vágtam bele a nyári felkészülésbe. Húzóember akarok lenni, meghatározó egyéniség a pályán és az öltözőben egyaránt!”     

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Nemanja Antonov
(szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Bobál Dávid (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsön után végleg), Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Hej Viktor (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Kádár Tamás (Paksi FC), Kovács Patrik (RB Salzburg – Ausztria), Rácz Gergő (Paksi FC, kölcsön után végleg), Végh Bence (Mosonmagyaróvári TE)
Kölcsönbe érkezők: Molnár Rajmund (Szombathelyi Haladás)
Kölcsönből visszatérők: Balázs József (Paksi FC), Biben Barnabás (Tiszakécskei FC), Kosznovszky Márk (Kozármisleny), Várkonyi Bence (Kozármisleny)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Lehoczky Roland (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Mezei Szabolcs (Paksi FC), Palincsár Martin (Szeged-Csanád GA), Poór Patrik, Somodi Bence (Csákvár, szabadon igazolhatóként), Szépe János (ETO FC Győr)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Futács Márkó
(Bp. Honvéd), Varga Bence (Kecskeméti TE – kölcsön után végleg?)

AZ MTK BUDAPEST NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
július 3.–július 12., Kranjska Gora (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 24.: MTK Budapest–Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 4–1 (Futács 2, Böndi – öngól, Zsóri)
Június 28.: MTK Budapest–Iváncsa KSE (NB III) 11–0 (
Stieber Z. 3, Zsóri 2, Bognár I. 2, Végh B., Németh K., Bobál D., Zuigeber)
Július 1., 11.00 (zárt kapus): MTK Budapest–Soroksár SC (NB II)
Július 5. (Ljubljana): Hajduk Split (horvát I.)–MTK Budapest
Július 7.: NK Bravo (szlovén I.)–MTK Budapest
Július 8.: FK Csukaricski (szerb I.)–MTK Budapest
Július 12.: NK Celje (szlovén I.)–MTK Budapest
Július 22.: MTK Budapest–FK Zeleziarne Podbrezová (szlovák I.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik