NB I: Diósgyőrből kevesen távoznak majd három ponttal – Hornyák Zsolt

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 21:35
null
Hornyák Zsolt szerint az akarat döntötte el a Diósgyőr elleni mérkőzést (Fotó: Kovács Péter)
Mint beszámoltunk róla, a Puskás Akadémia FC a labdarúgó NB I 1. fordulójában 1–0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként. Szolnoki Roland, a Puskás Akadémia csapatkapitánya, valamint Hornyák Zsolt vezetőedző egyaránt a csapatkohéziót emelte ki, valamint azt, hogy a riválisoknak is nehéz lesz győzniük Diósgyőrben.

 

Luciano Slagveer, a Puskás Akadémia támadója így értékelte a bajnoki rajtot: „Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést. A második félidőben is volt egy hatalmas ziccerem, azt ki kellett volna használnom… Így is nyertünk, mert végig nagyszerűen küzdöttünk.”

 „Nagyon örülök! Rendkívül fontos három pontot szereztünk a tűzforró stadionban. A győzelmünk kulcsa a hozzáállás volt, ezt azért is emelhetem ki, mert korábban előfordult, hogy nem voltam e tekintetben elégedett a játékosokkal. Most azonban mindenki nagyszerűen akart, már az első perctől kezdve jobbak voltunk, egészen magas színvonalon védekeztünk” – mondta Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Hornyák hozzátette, hogy szerinte az akarat döntötte el ezt a mérkőzést. „Szenzációs volt a csapatszellem, de azt is meg kell mondanom, hogy jó teljesítményt nyújtott az ellenfél, Diósgyőrből kevesen távoznak majd három ponttal.”

„Azt terveztük, hogy az elején egészen magasan letámadjuk a hazaiakat, és a kapujuk előterében megszerzett labdákkal azonnal veszélyt teremtünk. Ez bejött, vezetést szereztünk, ezt követően negyvenszer negyven méteres területre szűkítettük a játékot, ott szűrtük meg a diósgyőri akciókat, próbáltunk lecsapni a pontatlan passzokra, és a két szélső védőjük mögötti területre beindulni – Luciano Slagveernek ebből volt óriási helyzete. Ha az gól, akkor már korábban befejezhettük volna a mérkőzést. Nincs okom panaszra, győztünk. Nagyon elégedett vagyok a csapatom mentalitásával.” – árulta el a Puskás Akadémia taktikáját Hornyák.

Szolnoki Roland, a Puskás Akadémia csapatkapitánya a mérkőzést követen elmondta, tudták, hogy nehéz mérkőzésre számíthatnak. „Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz az újonc elleni, hiszen a DVTK jó játékosokkal erősödött a nyáron. Készültünk a telt házra, kellemetlen ellenfél volt a Diósgyőr, a riválisoknak nehéz lesz innen elvinniük a három pontot. Már korábban le tudtuk volna zárni a mérkőzést, de örülünk az egy-nullás győzelemnek – növeli az önbizalmunkat ez a siker.”

Szolnoki – edzőjéhez hasonlóan – a Puskás Akadémia csapatösszhangját is méltatta: „voltak távozók, de a mag együtt maradt, ami nagyon jó. Jól ismerjük egymást, nagyon jó a közösség, és itt is bizonyítottuk, hogy tudunk csúszni mászni a másikért.”

„A játék minőségével elégedett lehetek. Nem volt rossz a teljesítményünk, akadtak helyzeteink, a labdatartásban az ellenfél fölé nőttünk, de tény, hogy ahhoz képest, hogy az NB II-ben megszoktuk, furcsa volt, hogy most nem rúgtunk gólt. Ezen természetesen javítani kell, de az út elején vagyunk. Sokat kell építkeznünk még, de az alapok megvannak, a mérkőzés is ezt igazolta” – mondta már Szergej Kuznyecov, a DVTK vezetőedzője a bajnoki rajtot követően.

A Diósgyőrben két védekező középpályás is szerepet kapott, ennek kapcsán Kuznyecov így nyilatkozott: „Holdampf Gergő jól teljesített az elmúlt időszakban, őt kicsit feljebb toltam, arra számítottunk, hogy erős fedezetsorral érkezik hozzánk a Puskás Akadémia. Szerintem nem néztünk ki rosszul, nem nagyon lehetett eldönteni, melyik a feljutó és melyik az utóbbi években rendre a dobogó közelében lévő, tapasztalt csapat.”

Kuznyecov elmondta, hogy a szünetben videófelvételeken mutatták meg a játékosoknak, hol kellene gyorsabban passzolni, és hol lehet megbontani a felcsúti védelmet. „Persze biztattam a srácokat, hogy képesek vagyunk jól játszani és gólokat szerezni. Az első tíz-tizenöt percben elfogódottak voltunk, talán izgultunk kicsit, de egy szinttel feljebb léptünk. Itt jobbak az ellenfelek, a hibákra könyörtelenül lecsapnak – ez a tanulsága az első mérkőzésnek” – zárta gondolatait Kuznyecov.

„Tanulnunk kell a hibáinkból, mert ez már az NB I, itt a legkisebb tévedésre is lecsapnak az ellenfelek. Természetesen csalódás az eredmény, mégis úgy érzem, jó úton járunk. Játékban, főleg a második félidőben, felülkerekedtünk az ellenfélen” – mondta Bárdos Bence, a DVTK védője a vereséget követően.

LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ

DVTK–Puskás Akadémia 0–1 (Slagveer 8.)
Miskolc,DVTK Stadion.7579 néző.Vezette:Berke Balázs

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc5086
Július 30., vasárnap
20.00:ZTE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik