Öt nullára nyert a Dunaszerdahely a Fehérvár FC otthonában

Vágólapra másolva!
2023.07.01. 17:30
null
Fotó: <strong><a href="https://www.fehervarfc.hu/index.php?maid=14128#commentary">Fehérvár FC</a></strong>
A Fehérvár FC 5–0-ra kikapott odahaza a Dunaszerdahelytől felkészülési mérkőzésen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Fehérvár FC–DAC 1904 (szlovákiai) 0–5 (0–2)
Székesfehérvár,
Sóstói Stadion, zárt kapuk mögött. V: Derdák
Fehérvár FC:
Kovács D. (Rockov, a szünetben) – Csongvai (Kiss Marcell, a szünetben), K. Larsen (Ódor, 61.), Spandler, 61. (Husvéth, 61.), Zeke (Bedics, a szünetben) – Rúben Pinto (Kovács Bence, a szünetben), Bambock (Ambach, a szünetben) – Lirim M. Kastrati (Menyhárt, a szünetben), Houri (Kecskés M., 61.), Schön (Pető, a szünetben) – Katona Mátyás (Tóth T., a szünetben). Vezetőedző: Bartosz Grzelak
DAC: Veszelinov – A. Pinto (Gruszkowski, 61.), Kasa (Urblík N., 74.), Brunetti (Riszvanisz, a szünetben), Andzouana (Alex Méndez, a szünetben) – Kácer (Riquelme Rodrigues, 61.), Dimun (Vitális, a szünetben), Kalmár (Trusa, 74.) – Veselovsky (Szolgai, 61.), Krsztovics (Záhradník, a szünetben; Csóka B., 83.), Ramadan (Cermák, 74.). Vezetőedző: Adrian Gula
Gólszerző: Kácer (16.), Kalmár (41.), Ramadan (46., 60.), Trusa (78.)

Míg a hazaiaknak ez volt az első nyári találkozójuk, a sárga-kékek már negyedszer léptek pályára.

Az egész találkozó folyamán a vendégek domináltak, akikre már július 13-án tétmeccs vár, az Európa-konferencialiga első selejtezőfordulójában a grúz Dila Gori lesz az ellenfél.

Az első negyedórában több helyzetet hagyott ki DAC, az első gól a 16. percben esett, a hazai védelem hibája után Miroslav Kácer talált a kapuba. Fél óra játék után Csongvai Áron először találta el a vendégek kapuját, de Veszelinov Dániel a helyén volt. A másik oldalon Alex Pinto beadása után Kalmár Zsolt a tizenhatosról talált be.

Alig telt el a második félidőből pár másodperc, amikor Ammar Ramadan megpattant lövése talált utat a kapuba. Egy óra játék után Vitális Milán átadása után a szír játékos gyönyörű gólt szerzett. Nemsokára Ramadan mesterhármast érhetett volna el, de büntetőjét Emil Rockov kapus megfogta. Az utolsó szó a dunaszerdahelyi csapathoz ma érkezett Matej Trusáé volt.

A hazaiak a jövő héten szombaton az Eszék vendégei lesznek, míg a DAC kedden az idény főpróbáján a bécsi Rapidot fogadja a MOL Arénában.

PERCRŐL PERCRE

90+1. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

89. perc FÖLÉ! Cermák balról ballal remekül ad középre, ötről ballal a léc fölé lő Riszvanisz!

88. perc Kissé jobbról, 12-ről Trusa a jobb sarok mellé lő. Jobbal.

87. perc Kissé balról jobbal a jobb alsóba lőne Szolgai, jobbra vetődve fogja a labdát Rockov.

86. perc Jó DAC-támadás, de győznek középen a hazai védők, majd Szolgai eladott labdáját a kapushoz küldi a 16-os előteréből Tóth.

83. perc Csóka Bálint is a pályán, a szünetben beállt Záhradník le.

80. perc Pető, majd Kovács 18 méteres lövése is a védőké.

78. PERC MATEJ TRUSA jobbal a jobb, azaz a túlsó alsó sarokba lő az ötös jobb sarka elől, 0–5!

77. perc Kovács lő a jobb felső sarok fölé 22-ről, picit balról.

74. perc Újabb három DAC-csere. A 22 éves szlovák ék, Matej Trusa most debütál a csapatában, ő is a Viktoria Plzentől jött a nyáron. De Urblík Norbert is a pályán.

72. PERC AMMAR RAMADAN jobbal a jobb alsóba lőne, de véd a szerb kapus.

70. perc Büntető is lesz az ápolás után.

70. perc Ramadan ismét megtalálja balról az ék fejét, aki hatról a bal oldali kapufa tövére fejeli a labdát, majd összefut Rockovval. Ápolás.

67. perc Ramadan balról jobbal pontosan emel az ötösre, de a kapus ölébe fejeli a labdát a befutó ék, Záhradník.

65. perc Kalmár mesteri emelését ötről szépen fejeli a bal alsóba hat méterről Vitális, de les.

64. perc Pető jobbal a jobb alsó mellé lő egy 19 méteres, középről járó szabadrúgást.

61. perc Sorcserék, Ódor Marcell, Husvéth Ádám és Kecskés Máté itt, Szolgai, Riquelme és Gruszkowski ott állt be a csapatba.

60. PERC EZ IGEN, kissé jobbról, 17-ről ballal a jobb sarokba teker félmagasan AMMAR RAMADAN. Az ötszörös magyar U21-es válogatott Vitális Miláné a gólpassz: 0–4!

58. perc Pinto kap egyet a jobb szélen Bedicstől a bokájára. Kalmár jobb oldali szabadrúgását kifejelik a védők az ötös elől.

57. perc Méndez bal oldali beadását kivágja a kapu elől a bevetődő Larsen.

55. perc
Ismét mezőnyjáték, most jelentős DAC-fölénnyel. Pinto jobb oldali beadása Spandleré.

49. perc A. Pinto jobb oldali, lapos beadása a jobbra kivetődő Rockové.

Ramadan tavaly igazolt végleg a Fradiból a DAC-hoz, ahol 31 meccsen 11 kanadai pontot termelt. Az apja is szír válogatott volt, ő a Juventus neveltje.

46. perc AMMAR RAMADAN kissé balról, 10-ről jobbal kapura lő, a közbelépő Larsenről a jobb felsőbe pattan a labda. 0–3!

46. PERC FOLYTATJUK!

Nyolcat cserélt a Vidi, feleennyit a DAC.

Kácer kétszeres cseh válogatott, mint Kasa, és szintén a Viktoria Plzentől szerezték meg a nyáron, kölcsönjáték után.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:Franck Bambock (francia, Grenoble Foot – Franciaország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatér(het)nek: Kovács Bence (Kazincbarcika), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Andrija Radulovics (szerb-montenegrói, Crvena zvezda – Szerbia, legutóbb kölcsönben: Radnik Surdulica – Szerbia)
Távozók: Alef (brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román, szabadon igazolható), Marcel Heister (Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Kojnok Zsolt (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (szabadon igazolható, legutóbb kölcsönben: ETO FC Győr), Jevhen Makarenko (ukrán, szabadon igazolható), Loic Nego (francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Artem Sabanov (ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
: Szabó Levente (ETO FC Győr), Nikola Szerafimov (északmacedón, érdeklődnek iránta: FCSB, CFR – Románia)

Stopira 2012. június 28-án hároméves szerződést írt alá a fehérváriakkal, a megállapodást rendre meghosszabbították – egészen mostanáig.

A Vidi történetének legtöbb nemzetközi tétmérkőzését játszó, kétszeres bajnok, kupa- és szuperkupa-győztes játékos több mint egy évtized után elhagyja a klubot – jelentette be Stopira távozását péntek kora este az NB I-es fehérvári labdarúgócsapat.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

41. PERC KALMÁR ZSOLT kissé jobbról, 17 méterről nagyon pontosan a jobb alsó sarokba lő. A. Pinto jobb oldali beadása a bevetődő Zekéről éppen a magyar középpályás elé pattant: 0–2!

37. perc Veselovsky jobb oldali beadását elvétik a hazaiak, Krsztovics 12-ről jobbal a léc fölé kanalazza a labdát.

35. perc Kalmár megindulna, a felezőnél azonnal visszarántja őt a nála jóval kisebb Houri.

34. perc Katona középről, az ötös elől visszagurít jobbra, Csongvai jobbal 10-ről azonnal lő, balra vetődve véd azonban Veszelinov kapus!

32. perc Kissé balról, 25-ről Kalmár jobbal a sorfalba lő egy szabadrúgást. Dimun jobb oldali beadását Krsztovics balról, hétről, éles szögből a rövid felső fölé vágja.

29. perc Pinto emel Katona elé távolról, de ismét nem elég harcias a hazai ék, Veszelinov ölbe kapja a labdát.

Kasa 29 éves, kétszeres cseh válogatott, a minap érkezett a Viktoria Plzentől.

23. perc Mezőnyharc, rossz hazai indításokkal, de többet van most a labda a Vidinél.

Információink alapján a két érintett klub, a Ferencváros és a DAC nem tudott megegyezni a vételárról. Úgy tudjuk, hogy Szánthó Regőnek – akinek 2024 júniusáig van szerződése a zöld-fehérekkel – vannak ajánlatai Hollandiából (az első és a másodosztályból is), valamint a labdarúgó NB I-ből is érdeklődnek iránta.

A DAC március végéig vételi opcióval rendelkezett, ezt azonban nem érvényesítette. A két klub között aztán az idény végeztével is folytak tárgyalások, de végül nem jutott egyezségre.

Július 1-jén lejárt Szánthó Regő kölcsönszerződése a DAC-nál, így a 22 éves szélső távozik Dunaszerdahelyről. A Ferencváros kötelékébe tartozó futballista a nemrég zárult idény végéig volt kölcsönben a felvidéki klubnál.

17. perc Schön passzol balról okosan Katona elé, aki bizonytalan, kijön elé, és elkapja a labdát Veszelinov.

16. PERC VEZET A DAC, MIROSLAV KÁCER labdát szerez ismét a 16-os előtt, Larsen rossz passza után most Bambocktól, Kalmár ballal tízről kapura lő, de balra vetődve hatalmasat véd Kovács, a kipattanó Káceré, aki kissé jobbról, öt méterről jobbal a bal alsóba passzolja a labdát. 0–1!

15. perc Kácer lő a jobb alsó mellé 18-ról, picit balról.

13. perc KALMÁR! Lő 13-ról, középről az előtte álló Kovács kapusba. Ismét labdát szerzett a hazai 16-os előtt a DAC, ezt bizony elkapkodta a magyar középpályás. Mellett állt Krsztovics, simán csak le kellett volna gurítani a labdát.

12. perc Egy potya passzt elcsíp Katona, de a 16-os előteréből a léc fölé talál.

Szabó Levente és Fiola Attila műtét utáni rehabilitációjukat végzik, Hangya Szilveszter felzárkóztató edzéseken vesz részt, Dárdai Palkó pedig betegség miatt kihagyott néhány edzést, ezért hiányzik a mai keretből – írja a hazaiak honlapja, a fehervarfc.hu.

10. perc Kácer szereli Bambockot, Krsztovics beadhat jobbról, nem is rosszul, Kalmár jobbal tízről a jobb sarok előterében álló Csongvaiba lő.

A Vidi mindkét nyári igazolása kezd, Spandler és a szűrő Bambock is.

6. perc Hazai helyzet, Kastrati jobb oldali, jobblábas szögletét Spandler hét méterről a léc fölé fejeli.

4. perc Spandler blokkolja Krsztovics 22 méteres lövését.

2. perc MELLÉ!A. Pinto remek jobb oldali beadását Veselovsky okosan elengedi, Kácer ballal nyolcról, kissé jobbról a bal alsó mellé rúgja!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta sárgában.

„Két hétig tart afelkészülés, lassan összeállunk. Keményen készülünk az új idényre. Célunk, hogy július 13-ára, az Európa-konferencialiga előselejtezőjének első mérkőzésére a Dila Gori ellen topformában legyünk” – nyilatkozta aNemzeti Sportnak Veszelinov Dániel, aki az első félidőben védett. Rajta kívül aGyőrből érkezett Urblík Norbert és Vitális Milán aszünet után játszottak. Kalmár Zsolt hétfőn csatlakozik acsapathoz, Csinger Márk és Szánthó Regő pedig sérült.

„Itt születtem. Az elköltözésünk után, mint gyermek, minden nyaramat itt töltöttem. Az volt amondás Békén, hogy a Béke olyan jó, hogy eljön az az idő, hogy aDAC is ott fog játszani. Az álom beteljesült. Ugyan nem aBékével, hanem aDAC aBrnóval csapott össze. Amikor az álmokról beszélünk, arészletek nem fontosak – mosolygott Világi Oszkár klubtulajdonos. – Célunk, hogy aDAC ne csak aDunaszerdahely csapata legyen, hanem az egész régiónak. Szeretnénk, ha mindenki az életében legalább egyszer találkozzon asárga-kék klubbal.”

„Nagyon vártuk ameccset. Számunkra ez az évezred találkozója. Olyan óriási esemény, mintha Dunaszerdahelyre érkezne apápa” – mondta adunaszerdahelyi csapat honlapján Jalkóczy János, ahelyi klub képviselője, amely alegalacsonyabb osztályban szerepel.

ADunaszerdahely anyári felkészülés második mérkőzésén 1–1-es döntetlent ért el acseh másodosztályú Zbrojovka Brno ellen. Atalálkozóra Világi Oszkár klubtulajdonos szülőfalujában, Békén került sor.

A csapat itt fogadja szombaton 17.30-tól a DAC-ot, amellyel felkészülési mérkőzést játszik zárt kapuk mögött.

A klub, illetve a stadion nevét is meg kell változtatni július elsejétől. A Fehérvár FC a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a 2018-ban átadott arénaa régi nevét veszi fel, azaz a Sóstói Stadion néven működik tovább.

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

A csapat 2019 nyara óta a nemzetközi mezőnyben a Fehérvár FC nevet viselte. 2004 szeptembere és 2009 júliusa között a belföldi sorozatokban is hasonló, FC Fehérvár néven szerepelt a klub.

A székesfehérvári szurkolók körében évek óta téma, hogy a csapat visszakaphassa a történelme során leghosszabb ideig (1968–1993, 1996–2004, 2009–2018) viselt Videoton nevet – ez, úgy tűnik, nem következik be.

Mint ismert, nem hosszabbította meg a labdarúgó NB I-ben szereplő székesfehérvári csapattal főszponzori szerződését a Mol. A klub egy nappal később reagált az olaj- és gázipari vállalat bejelentésére: közleményükben azt is jelezték, milyen néven indulnak a következő idényben.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FEHÉRVÁR–DAC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik