Döntetlennel indult a bajnokság, a Paks elhozott egy pontot az MTK-pályáról

Vágólapra másolva!
2023.07.28. 19:52
A labdarúgó NB I 1. fordulójának nyitó mérkőzésén az újonc MTK döntetlent játszott a sérülésektől tizedelt Paks ellen. Németh Krisztián szerzett vezetést a hazaiaknak, de érkezett csereként Böde Dániel, és kiegyenlített (1–1).
Németh Krisztián (jobbra) szerezte meg a vezetést az MTK-nak (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Németh Krisztián (jobbra) szerezte meg a vezetést az MTK-nak (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

MTK Budapest–Paksi FC 1–1 (Németh K. 49., ill. Böde 65.)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2223 néző.Vezette:Farkas Á.

ONLINE SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

Előkerült a zsíros kenyér, a tökmag, a műanyag korsóba töltött sör és üdítő – beindult az élet a Hungária körúton (is). És hogy garantáltan jól induljon az idény, a kezdés előtt hét kék-fehérbe öltözött, miniszoknyás pomponlány szórakoztatta a lelátón üldögélőket, több szempontból is felfokozott hangulatban kezdődött tehát a találkozó. Pénteken az MTK és a Paks csatájával vette kezdetét az új idény, Farkas Ádám játékvezető sípszava volt az eldördülő startpisztoly, a nyitány pedig több pikáns párharcot is hozott. A paksi kispadon Bognár György fiával, Bognár Istvánnal találta szemben magát, Kádár Tamás Paksról érkezve első MTK-s meccsét rögtön korábbi klubja ellen játszhatta, és a sort még folytathatnánk...

A kezdés előtt a két vezetőedző, Horváth Dávid és a közelmúltban még a Hungária körúton szakmai igazgatóként dolgozó Bognár György ölelkezett a kispadoknál, néhány sorral felettük pedig két egykori csapattárs, a Ferencváros másodedzője, Leandro és a Siófokon dolgozó Dragan Vukmir nézte egymás mellett az összecsapást.

Volt idejük beszélgetni.

Az első negyvenöt perc inkább hozott mezőnyjátékot, mintsem helyzeteket, parádés cseleket és megállíthatatlan akciókat. A két együttesnek félidőnyi játék után mindössze két, kaput eltaláló lövése, fejese volt, pedig a szurkolókon nem múlt, a hazaiak és a vendégek is láthatóan készültek a rajtra, zászlókat lengettek, transzparenseket feszítettek ki, és ütemesen verték a dobot. A pályán azonban sokszor éppen az ütemtelen, váratlan megoldások hiányoztak, a játékosok könnyedén olvasták a másik szándékát – legalábbis az első félidőben.

Merthogy a fordulást követően kevesebb mint három és fél perc kellett a 2023–2024-es idény első góljához. A dicsőség Németh Krisztiáné volt, aki ráadásul szépségdíjas mozdulattal továbbította a labdát a kapuba, az ívelést követően kapásból helyezett és örülhetett. Bognár György gyorsan reagált egykori csapata vezetésére, hét perccel később kettőt cserélt, bevetette a csodafegyver Böde Dánielt, és az egyik nyári új szerzemény, Mezei Szabolcs is lehetőséget kapott rá, hogy színt vigyen a paksiak játékába.

A csereként beállt Böde Dániel egyenlített (Fotó: Dömötör Csaba)
A csereként beállt Böde Dániel egyenlített (Fotó: Dömötör Csaba)

Sikerült is mindkettőjüknek, utóbbi szögletéből Böde Dániel kotorta a labdát a kapuba, tíz perc sem kellett neki, hogy ott folytassa az új idényt, ahol a legutóbbit abbahagyta. A paksiak örülhettek, hogy a rutinos csatár a profi futball folytatása mellett döntött, ha egyetlen gólt sem szerez az idényben, akkor is megérte... A góltól függetlenül Bognár György újabb kettőt cserélt, már magához intette Bőle Lukácsot és Haraszti Zsoltot, mire egyenlített a Paks.

A hajrában úgy próbálkozott mindkét csapat, hogy láthatóan az egy pontot nem szerették volna kiengedni a kezükből, maradt is az 1–1.

Ne feledjük, az elmúlt években a Paks adta a gólkirályokat Hahn János, Ádám Martin és Varga Barnabás személyében, az új kiírásban pedig egy korábbi gólkirály, Böde Dániel kezdte meg a termelést.

Az idény első góljait két rutinos, sokat megélt csatár szerezte, Németh és Böde együtt hetvenévesek – a jelek szerint az idő vasfoga mégsem fog rajtuk.

ONLINE SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
18.00:DVTK–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)Miskolc,DVTK Aréna
20.15:Újpest–Fehérvár (Tv:M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Július 30., vasárnap
20.00:ZTE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik