ZTE: visszatért a Juventusban is nevelkedett tehetség – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 13:57
null
Sallói István sportigazgató jelentette be Senkó Zsombor szerződtetését (Fotó: ztefc.hu)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport hét eleji értesülése. Visszatért Zalaegerszegre Senkó Zsombor,  utánpótlás-válogatott kapus – jelentette be a ztefc.hu.

 

 

„Visszatér Zalaegerszegre a 20 éves Senkó Zsombor, a kiváló felépítésű utánpótlás-válogatott kapus klubunk első nyári igazolása” – írja a ztefc.hu.

A kapus Zalaegerszegen kezdett el futballozni, majd az Illés Akadémiára került, amit egy közel négyéves időszak követett az olasz Juventusnál. Senkó januárban tért haza Magyarországra,a DVTK-hoz, melynél négy NB II-es meccsen védett. A ZTE az MTK-ba távozott Demjén Patrik pótlására szerződtette.

„Zsombi alapvetően zalaegerszegi nevelésű, innen indult el, jutott el a Juventusig és egy vargabetűvel jött haza. Nagyon nagy reményekkel várjuk az érkezését és nagyon bízunk benne, hogy újraindítva itt a karrierjét elérje azt a magasságot, ami miatt a Juventus kiválasztotta őt. Hatalmas potenciállal rendelkező kapusnak gondoljuk és nagyon örülünk, hogy csatlakozik a csapatunkhoz" – nyilatkozta Sallói István sportigazgató a ZTE honlapjának.

Elsősorban nagyon örülök, hogy hazatértem, mert innét indult a pályafutásom, úgyhogy nagyon boldog vagyok, közel van a családom, igazából Zalaegerszeghez köt minden. Sokat várok magamtól, remélem, hogy kiemelkedőszereplést tudok majd felmutatni az egész szezon során. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, amivel mind a város, mind pedig az egész csapat elégedett lehet” – nyilatkozta Senkó Zsombor, aki 2+1 éves szerződést kötött a ZTE-vel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők: Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet:
Boros Zsombor (NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (romániai, NK Nafta – Szlovénia), Kiss Ágoston (NK Nafta – Szlovénia), Papp László (NK Nafta – Szlovénia), Török Kevin (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, szabadon igazolható), Kálnoki-Kis Dávid (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves – Észak-Macedónia)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Mim Gergely (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik