NB I: Diósgyőrben folytatja a Honvédtól távozó szakember

Vágólapra másolva!
2023.06.15. 09:31
null
Simon Miklós (balra) és dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportszakmai vezetője (Fotó: dvtk.eu)
Simon Miklós vette át a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai irányítását – adta hírül csütörtökön hivatalos honlapján az NB I-be visszajutó diósgyőri klub.

Simon Miklós több mint 14 éven keresztül dolgozott a Magyar Futball Akadémián, minden akadémiai korosztályt edzett, tanítványai közül Baráth Botond, Gazdag Dániel, Holender Filip és Vécsei Bálint a válogatottban is bemutatkozott, a jelenleg a DVTK-t erősítő Lőrinczy Attila és Lukács Dániel is szerepelt a kezei alatt.

Az utolsó két és fél évben szakmai igazgatóként dolgozott, mielőtt idén januárban távozott a kispestiektől. A Honvéd felnőttcsapata mellett Marco Rossi munkáját segítette, és a jelenlegi szövetségi kapitány távozása után négy mérkőzésen irányította is az első csapatot.

„Szeretném a korábban megszerzett tudást és tapasztalatot kamatoztatni a diósgyőri gyerekek, a DVTK és az egész magyar labdarúgás érdekében – idézi a dvtk.eu Simon Miklóst, a DVTK Labdarúgó Akadémia új szakmai igazgatóját. – Az utóbbi hónapokban többször jártam Diósgyőrben, és igyekeztem feltérképezni azt, hogy mi működik jól, és esetleg hol kell változtatni a rendszeren, hogy még jobb legyen. Mondhatnám, hogy kész tervekkel érkeztem, de abban hiszek, hogy saját terveimet összhangba kell hozni a DVTK hagyományaival. Létezik egy erős diósgyőri identitás, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, miként azt is folyamatosan szem előtt kell tartani, milyen népes szurkolótábor áll a klub mögött. Támaszkodni szeretnék a meglévő szakmai közegre és a diósgyőri szürkeállományra is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik