Videók: legutóbb 2011-ben volt Lisztes-gól a Fradiban – az Újpest ellen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 08:06
null
Ifjabb Lisztes Krisztián (aki édesapja születési dátuma miatt játsziik 76-os szerelésben) több mint 11 évvel édesapja utolsó NB I-es gólját követően talált be a Ferencvárosban az első osztályban (Fotó: Koncz Márton)<br />
A Ferencvárosban a 17 éves ifjabb Lisztes Krisztián vasárnap a Mol Fehérvár ellen játszotta második NB I-es meccsét és megszerezte első gólját, ráadásul rögtön duplázott is. Amellett, hogy megmutatjuk a tehetség két gólját, felidézzük édesapja, az 1976-os születésű, 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián első és utolsó NB I-es gólját is. 

Ifjabb Lisztes Krisztián éppen csak betöltötte a 17. életévét, amikor tavaly májusban a Gyirmót ellen csereként bemutatkozott az NB I-ben. Azóta, ebben az idényben, bajnokin az NB II-es Soroksárban kapott lehetőséget (17 meccsen három gólt szerzett), vasárnap pedig a Mol Fehérvár ellen a szünetben beállva a második félidőben, második NB I-es meccsén megszerezte az első gólját az élvonalban, ráadásul rögtön duplázott is.

IFJABB LISZTES KRISZTIÁN ELSŐ NB I-ES GÓLJAI (0.23-TÓL)

Édesapja, a korábbi 49-szeres válogatott középpályás, Lisztes Krisztián elegáns öltözetben büszkén mosolygott a játékoskijáró fölötti lelátórészen. A ferencvárosi szurkolók pedig 2011. október 22. után ünnepelhettek újra Lisztes-gólt az NB I-ben. Idősebb Lisztes Krisztián – aki a Ferencvárosban nevelkedett, de egy hosszú légióskodást követően játszott az NB I-ben a REAC-ban, a Paksban és a Vasasban – pályafutása utolsó élvonalbeli gólját a 2011–2012-es idényben az Újpest ellen fejesből szerezte, az Üllői úton 3–0-ra megnyert derbin, még Détári Lajos edzői időszakában (ő állította be a végeredményt a 92. percben).

IDŐSEBB LISZTES KRISZTIÁN UTOLSÓ NB I-ES GÓLJA – 2011-BEN AZ ÚJPEST ELLEN

Idősebb Lisztes Krisztián első bajnoki gólját pedig 1993. december 1-én, ugyancsak 17 évesen szerezte a DVSC ellen, neki az volt a harmadik NB I-es meccse, és a találatával akkor 1–0-ra nyert a Fradi. Fia vasárnapi duplája 2–2-es döntetlenre volt elég a Fehérvár ellen. Egyébként az édesapa is a fehérváriak – akkor még Videoton – ellen játszotta a második első osztályú bajnokiját, de azon nem szerzett gólt. A DVSC ellen viszont a gólja mellett második sárga lappal kiállította őt Puhl Sándor játékvezető.

Idősebb Lisztes Krisztián a magyar élvonalban 159 bajnokin 27 gólt szerzett, de fiával ellentétben sosem lőtt egy meccsen egynél több gólt az NB I-ben és 206 német első osztályú mérkőzésen is pályára lépett, melyeken húsz gólt ért el. Ifjabb lisztes Krisztián egyébként a Leverkusen ellen első nemzetközi kupameccsén is pályára lépett már a Leverkusen elleni el-nyolcaddöntő visszavágóján, édesapaja az első európai kupameccsét 1994 augusztusában játszotta, a KEK-ben a luxemburgi F91 Dudelange ellen idegenben 6–1-re megnyert meccsen, melyen rögtön gólt is szerzett.

IDŐSEBB LISZTES KIRISZTIÁN ELSŐ NB I-ES GÓLJA

NB I, 2022–2023, 25. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Április 1., szombat
Kisvárda–Puskás Akadémia 2–2
Kisvárda,Várkerti StadionErdős József1768
Újpest–Zalaegerszeg 3–2 Budapest,Szusza Ferenc StadionKáprály Mihály
3338
Bp. Honvéd–Paksi FC 1–2Budapest,Bozsik ArénaFarkas Ádám
3879
Április 2., vasárnap
Kecskemét–Mezőkövesd 0–1Kecskemét,Széktói StadionBerke Balázs
2234
Ferencváros–Mol Fehérvár 2–2Budapest,Groupama ArénaBogár Gergő
12 079
Debreceni VSC–Vasas 3–1Debrecen,Nagyerdei StadionPintér Csaba
3379
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik