NB I: Nemcsak a test, hanem az agy is elfárad – Boris

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 10:57
null
Michael Boris: „Kölnben negyvenötezer néző előtt nyertünk, tehát idegenben is tudunk eredményesen futballozni” (Fotó: Szabó Miklós)
Mint beszámoltunk róla, a Kisvárda 3–1-re legyőzte a Mol Fehérvárt a labdarúgó NB I 5. fordulójában. A találkozót követően így értékeltek a vezetőedzők.

 

TÖRÖK LÁSZLÓ, A KISVÁRDA VEZETŐEDZŐJE

– Az első félidő óvatosabb játéka után benne volt a meccsben, hogy három gólt szereznek?

– Az első félidő a puhatolózás jegyében telt, de közben azért nagy munkát végeztünk, két nagy helyzetet kihagytunk. Végig irányítottuk a mérkőzést, a Fehérvár csak időnként tudott fölénk kerekedni. Mint újabban minden meccs után, ezúttal is azt tudom mondani, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtottunk. Nemcsak a csodálatos közönségünk soraiban, hanem a pályán is igazi vitézek szerepeltek.

– Szebbnél szebb gólokat szereztek. Ezek az akciók az edzéseken gyakoroltak visszaigazolását jelentik?

– Egyértelműen, és ennek kapcsán ki kell emelni a stáb munkáját, a mert a gólok előtti támadásépítés, valamint a szélek megjátszása egyaránt begyakorolt elem. De említhetném azt is, ahogyan a védők kisegítik egymást, fantasztikusan mozognak együtt, továbbá a szélső hátvédeink ugyancsak ragyogóan segítik a támadásokat.

– Három-egy és három-egy között van különbség? A ZTE és a Fehérvár elleni legutóbbi két sikerből melyik az értékesebb?

– Mind a kettő egyformán. A zalaegerszegi siker után azt mondtuk, a három pontnak akkor lesz igazán értéke, ha a Fehérvár ellen is jó eredményt érünk el. Az utóbbi két meccsen hat gólt értünk el, ami erős támadójátékra utal.

MICHAEL BORIS, A MOL FEHÉRVÁR VEZETŐEDZŐJE


– Hogyan értékeli a mérkőzést?

– Az első félidőben látszott, a Kisvárda kontrákra rendezkedik be, odaadta nekünk a labdát, amivel nem tudtunk mit kezdeni, egyedül Loic Nego lövésére emlékszem ebben a periódusban mint veszélyes megmozdulásunkra. A második félidőre változtattunk, ki akartuk használni a területeket, de nem lett volna szabad három ilyen gólt kapni. Emellett nekünk is voltak helyzeteink, de a kapus védett, máskor blokkoltak a védők vagy éppen saját játékostársunkat találtuk el.

– Talán az jelentette a vesztüket, hogy a második félidőre a kelleténél jobban felbátorodtak?

– Mivel a Kisvárda előttünk áll a tabellán, le akartuk győzni, a döntetlen sem lett volna elfogadható. Szerettünk volna támadni, mentünk is, azzal nem volt baj, de védekezésben nagy hibákat követtünk el. Az első gól előtti akciót egy, a félpályánál elkövetett taktikai szabálytalansággal megállíthattuk volna, ezután már nehéz helyzetbe kerültünk.

– Eddigi mind a három idegenbeli bajnokijukat elveszítették az idényben. Összefüggésbe hozható ez a kettős terheléssel?

– Azért ne feledjük, Kölnben negyvenötezer néző előtt nyertünk, tehát idegenben is tudunk eredményesen futballozni. Az viszont igaz, hogy nem túl hosszú a kispadunk, öt-hat héten keresztül tizennégy-tizenhat futballistával játszottuk a mérkőzéseket, aminek következtében nemcsak a test, hanem az agy is elfárad. Fel kell pörgetnünk labdarúgóinkat, hiszen újra szerda-szombat ritmusban lépünk pályára a bajnokságban, a szurkolóknak pedig azt üzenjük, csalódottak vagyunk, de mindent beleadtunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik