Fehérvár: Michael Boris marad a vezetőedző – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.11. 14:01
null
Michael Boris marad a Mol Fehérvár FC vezetőedzője (Fotó: molfehervarfc.hu)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi értesülései, Michael Boris marad a Mol Fehérvár FC vezetőedzője a következő idényre is – ezt szombaton jelentette be a klub a honlapján.

 


A Nemzeti Sport már múlt héten beszámolt róla, hogy lejáró szerződése ellenére Michael Boris maradhat a Mol Fehérvár vezetőedzője, mert a klub él hosszabbítási opciójával, és pénteken már azt is jeleztük,hamarosan be is jelentik a folytatást. Erre szombaton került sor.

„A klub és Michael Boris megegyezése alapján a német szakember irányítja a Vidi első csapatát a következő idényben is” – írja a molfehervarfc.hu.

„Michael Boris nehéz helyzetben ült le a kispadra, de irányításával a szezon végére magára talált a csapat, egy hosszú veretlenségi sorozattal elértük a minimális célt, elindulhatunk a nemzetközi porondon. Azt várjuk a szakmai stábtól, hogy folytassa a tavasszal már megkezdett építkezést, egy jó felkészüléssel az együttestovább fejlődjön és eredményesebb legyen a következő szezonban"– nyilatkozta a klub honlapjának Sallói István sportigazgató.

„Tudjuk, hogy szurkolóink várják a híreket a játékoskerettel kapcsolatban is, de klubunk, ahogy eddig is, csak akkor nyilatkozik, ha konkrétumot tudunk bejelenteni. Természetesen a háttérben zajlanak az egyeztetések, de a válogatott mérkőzések miatt sajnos lassabban haladnak a tárgyalások. Minden csapatrészbe tervezünk erősítést, öt-hatolyan minőségi játékos leigazolását tervezzük, aki segíthet a céljaink elérésében”–tette hozzá a sportvezető.

A keret tagjai szombat reggel találkoztak először a szünetet követően,majd az egyéni felméréseket követően az első edzésre június 13-án, hétfőn kerül sor. Július 3. és július 15. között Ausztriában készül majd a csapat az Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörére és a bajnokságra. Az Ekl-ben várhatóan július 21-én és július 28-án lép pályára, az UEFA június 15-éntartja a sorsolást. Az NB I, azaz az OTP Bank Liga 2022–2023-as idénye július utolsó hétvégéjén kezdődik.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Csoboth Kevin
(Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország),Halmai Ádám(Zalaegerszegi TE FC),Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Szabó Levente (Budafoki MTE), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr), Budu Zivzivadze (? grúz, Újpest FC), Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható)
Távozók: Nikolics Nemanja (szabadon igazolható), Elek Ákos (lejár a szerződése, visszavonul), Bese Barnabás (szabadon igazolható), Géresi Krisztián (Vasas FC)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Halmai Ádám (lejár a szerződése), Armin Hodzic (bosnyák, lejár a szerződése), Kovács István, Adrian Rus (román, Grasshoppers – Svájc, Levante – Spanyolország), Rúben Pinto (portugál, lejár a szerződése), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki, lejár a szerződése, Újpest FC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik