NB I: Már kétszázkilencven perce érintetlen a hálóm – Gróf Dávid

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 08:38
null
Gróf Dávid a karantén idején több időt tölthetett a családjával (Fotó: Kovács Péter)
Gróf Dávid, a Debreceni VSC kapusa egymás után három bajnokit zárt kapott gól nélkül, és mindenképpen győzelemre számít az MTK ellen.

 

Visszakerült a kapuba Gróf Dávid – igaz, nem a saját hibájából került ki. A Debreceni VSC futballistája védett a legutóbbi, Puskás Akadémia elleni bajnokin (2–0), előtte azonban három mérkőzést is kénytelen volt kihagyni betegsége miatt.

„Bántott, hogy bár jól sikerült a téli felkészülésem, két nappal az idei első bajnoki előtt pozitív lett a koronavírustesztem, így nem játszhattam a Kisvárda ellen – mondta lapunknak a Loki 32 esztendős játékosa. – Amikor teszteltek, már nem volt semmi panaszom, előtte néhány nappal azonban igen, nem éreztem jól magam, ennek ellenére negatív volt a tesztem. Azt hittem, csak megfáztam, mégiscsak hidegben edzettünk – igaz, az gyanús volt, hogy mínusz hat fokban szakadt rólam a víz, izzadtam. Következett a karantén, legalább több időt tölthettem együtt a családdal, a pénteken három hónapos Tia lányommal. De mindeközben frusztrált a helyzet, mert nagyszerű őszt zártam, a Ferencváros ellen nyertünk kettő nullára, és a Gyirmóttól sem kaptam gólt, jól éreztem magam a bőrömben. Ugyanakkor örültem Hrabina Alex lehetőségének, akivel már a találkozásunkkor megtaláltuk a közös hangot, nagyszerűen dolgozunk együtt, jól is teljesített. Persze örültem, hogy a legutóbbi meccsen, Felcsúton újra én kaptam esélyt, ráadásul kiemelkedő védekezésünknek hála megint nullára hoztunk le a meccset. Én legutóbb Zalaegerszegen kaptam gólt a hetvenedik percben, vagyis már kétszázkilencven perce nem rezdült meg a hálóm. Szervezetten futballoztunk a múlt héten, alig akadt védenivalóm, ha így játszunk a jövőben is, nem tudom elképzelni, hogy kiesési gondjaink legyenek. Az persze kétségtelen, hogy szoros a mezőny, egy-két jobban sikerült meccsel közelíteni lehet az élmezőnyhöz, ha viszont balul sül el néhány bajnoki, könnyen a vonal alá lehet kerülni. Nézzük meg a tabellát: mindössze négy pontra vagyunk a negyedik helytől és ugyanennyire a már kieső pozícióban lévő Újpesttől.”

A Loki legközelebb az MTK Budapestet fogadja, a mérkőzést vasárnap 17 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban.

„Egyik riválisunkkal játszunk, ha győzünk, nyolc ponttal ellépünk tőle.Az MTK jól erősített a télen, a legutóbbi két bajnokiján négy pontot szerzett, a felcsútiakat megverte, míg a Fradival ikszelt – figyelemre méltó eredmények. Jó sorozatba kezdenénk, a hét végén nyernünk kell, nem számít, milyen játékkal, a lényeg, hogy három pontot szerezzünk. Személyes célom pedig egyértelmű: a góltalansági sorozat meghosszabbítása.”     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik