Hollandia: négy év börtönt kértek a volt NB I-es játékosra

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 11:40
null
Képünk illusztráció (Fotó: AFP)
Az illetékes holland ügyészi szervek négy év börtönbüntetést kértek a Feyenoord korábbi labdarúgójára, aki 2011 őszén rövid ideig az Újpestben légióskodott. A vád: kábítószer-kereskedelem.

 

Az Algemen Dagblad hétfői beszámolója szerint a 36 éves Ferne S. az utóbbi évek egyik legsúlyosabb hollandiai kábítószerügyében érintett további 12 személlyel együtt – írja szemléjében a Voetbalzone. Az ügy elsőrendű vádlottja akár kilencévnyi börtönbüntetést is kaphat.

A tudósítás – személyiségi jogaira tekintettel – nem említi teljes nevén a balhátvédet, azonban pályafutása leírásából beazonosítható. A Feyenoord nagy tehetségének tartották, de a rotterdami klubnál, majd később az NAC Bredánál és az NEC Nijmegennél is gondok voltak vele – sportszerűtlen életmód, túlsúly –, és a rövid, sikertelen újpesti kitérő után, 27 évesen be is fejezte profi labdarúgó-pályafutását. Ezt követően tetoválószalont nyitott, ahol neves futballisták is megfordultak.

A korábbi labdarúgót azzal vádolják, hogy a lakhelyét a kábítószer-kereskedők rendelkezésére bocsátotta, ott többféle drogot rejtegettek. Ferne S. tagadja bűnösségét, és nem működött együtt a hatóságokkal. Az ügyész négy év börtönt kért rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik