Honvéd: így búcsúzott el a klubtól Baráth Botond

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.06. 20:16
Mint arról korábban beszámoltunk, Baráth Botond az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban szereplő Sporting Kansas Cityben folytatja a pályafutását. A háromszoros magyar válogatott hátvéd most a Facebook-oldalán búcsúzott el eddigi klubjától, a Budapest Honvédtól.

A 26 éves védő a közösségi oldalára kiírt posztjában megköszönte a kispestieknél eltöltött 11 évet, valamint elmondta, hogy otthonra lelt a csapatnál, és szívébe zárta a klubot. Baráth Botond az üzenete végén elárulta, hogy valamikor még legalább egy meccsre szeretne visszatérni az új Bozsik-stadionba.

„Kedves Bp. Honvéd!

Nem vagyok a szavak embere és nem szeretek búcsúzkodni. Anno 11 éve befogadtál az otthonodba, amiért nagyon izgatott voltam. Mikor elhagytam a családi fészket és ideköltöztem, kicsit féltem, hogy mi vár rám. Sok új emberrel ismerkedtem meg általad és nagyon sok életre szóló barátságot köszönhetek neked, és persze általad ismertem meg a szerelmemet is. Végigjártam azt a bizonyos létrát, ami ütött-kopott volt néha. Utánpótlásban az ország legjobb csapatában játszhattam, ahol nagyon sok csatát megvívtunk a riválisainkkal. Szinte megnyertünk mindent, igaz, egyszer nagyot botlottunk.

Szépen lassan kinőttem az U-korosztályt és elkezdődött a felnőttpályafutásom. Sajnos nem úgy kezdtem, mint ahogy arról álmodtam. Voltak nehéz pillanatok, amikor az NB II-ben robotoltunk a srácokkal, de nem adtuk fel, csináltuk, mert el akartuk érni a céljainkat. Folyamatosan tudtam edzeni az első csapattal, aminek nagyon örültem, mert sokat fejlődtem mentálisan és fizikálisan. Egyszer csak arra kaptam fel a fejemet, hogy azon a pályán játszom, ahol oly sok kispesti legenda kifutott és futballozott. Jó pár bajnoki cím van a gyűjteményedben, s külön örülök, hogy én és a társaim gazdagíthattuk eggyel.

Próbáltam hű maradni azokhoz az elvekhez, amelyeket lefektettél a játékosoknak, melyek itt nálad alapelvárást jelentenek. Remélem, nem hoztam rád szégyent és mindig emlékezni fogsz rám. Én a magam részéről biztos, hogy a szívembe zártalak, és nyugodtan kijelenthetem, hogy a te otthonod az én második otthonom lett. Ezúttal is szeretném megköszönni neked ezeket a csodás éveket, amiket eltölthettem a szárnyaid alatt. Kívánok még sok bajnoki címet neked.

Ui.: Ha megengeded, a jövőben valamikor szeretnék legalább egy meccset játszani a felújított házadban.

Köszönettel Baráth Botond 36.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik