NB I: a Honvédot a Leicesterhez hasonlítja az új vezetőedző (is)

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.13. 12:19
Az új idénybeli célokról, a bajnokcsapat várható stílusáról is beszélt a Dunaszerdahelyre szerződő Marco Rossi utódjául kinevezett új Honvéd-vezetőedző, Erik van der Meer a kispesti labdarúgóklub honlapjának adott interjúban.

„Mindent meg akarunk nyerni – vázolta mosolyogva az új idényre kitűzött célt Erik van der Meer, akit hétfőn mutattak be hivatalosan a csapatnak. – Félretéve a tréfát, mindhárom sorozatban a lehető legmesszebb szeretnénk jutni. A Bajnokok Ligája nagyon nehéz sorozat, ahol a csoportkörbe bejutni kicsi az esély, de sansz mindig van. A bajnokságban megmutatta a csapat, hogy kis büdzsével is lehet bajnokságot nyerni, tehát nem mindig a pénz számít. Szeretném megismételni ezt az eredményt, illetve a Magyar Kupa lenne a leggyorsabb út az európai kupaszereplés felé.”Erik van der Meer, akit hétfőn mutattak be hivatalosan a csapatnak. – Félretéve a tréfát, mindhárom sorozatban a lehető legmesszebb szeretnénk jutni. A Bajnokok Ligája nagyon nehéz sorozat, ahol a csoportkörbe bejutni kicsi az esély, de sansz mindig van. A bajnokságban megmutatta a csapat, hogy kis büdzsével is lehet bajnokságot nyerni, tehát nem mindig a pénz számít. Szeretném megismételni ezt az eredményt, illetve a Magyar Kupa lenne a leggyorsabb út az európai kupaszereplés felé.”

A holland szakember úgy véli: a Honvédot mindenki ismeri, már csak Puskás Ferenc miatt is, mint ahogy Hollandiát is Johan Cruyff által. S hogy nehéz-e átvenni egy bajnokcsapatot?

„Nehéz, mert az első pozíciót nehéz túlszárnyalni. A Honvéd eredményét az angol Leicester teljesítményéhez tudnám hasonlítani – fogalmazott Van der Meer, majdhogynem idézve elődje, Marco Rossi néhány héttel ezelőtti szavait. – Az ellenfelek most már máshogy fognak állni a Honvédhoz, a játékosokon is lesz egyfajta nyomás. Mentálisan teljesen más egy bajnoki címet megnyerni, mint megvédeni. De nagyon boldog vagyok, hogy a csapat bajnok lett.”

Van der Meer elismerte: korábban élőben nem látta a kispesti együttest, de a világhálón keresztül egy ideje követte a meccseit, és más felvételeket is tanulmányozott.

„Nem lesz echte holland stílus, mivel szeretném a jó dolgokat megtartani, nem szeretnék túl sok dolgon változtatni – érzékeltette, milyen lesz az átmenet. – Más edző vagyok, mint az elődöm, de az elkövetkező hetekben mindenki meg fogja látni, hogy mit szeretnék játszatni a csapattal.”

Hozzátette: korábbi akadémiai szakmai igazgatóként biztosan megadja az esélyt U19-es játékosoknak, a jövő héten például három saját nevelésű fiatal csatlakozik a felnőttkerethez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik