Gyirmót: „Ez nem jelenti azt, hogy Eppel nálunk is gólkirály lett volna”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.07. 09:29
A labdarúgó NB I-ből kieső Gyirmót távozó vezetőedzője, Urbányi István a csapat hiányosságairól, valamint az Egyesült Államokba való visszatéréséről beszélt.

„A teljesítmény az utolsó pillanatig megvolt a csapatunkban, de sajnos végül ez nem párosult az eredményességgel. Az előző szezonunkra is az volt jellemző, hogy rosszul jöttünk ki a mérkőzések fordulópontjaiból” – mondta Urbányi István a Gyirmót hivatalos oldalának. Urbányi István a Gyirmót hivatalos oldalának.

„Nekünk nagyon hiányzott egy olyan játékos, aki a teljesítményével, a góljaival igazi vezér lehetett volna. A védekezésünkben megvoltak a megbízhatóan teljesítő labdarúgók, hiszen az oda szerződtetett külföldiek is beváltak. Tamás Krisztián és Simon Ádám személyében pedig tulajdonképpen visszaadtunk a magyar labdarúgásnak két nagyon tehetséges fiatal játékost.”

Urbányi azt is elárulta, szerinte mi, pontosabban ki hiányzott a csapatból.

„Egy meghatározó támadó és annak a góljai azonban mindvégig hiányoztak. A nyáron még Eppel Márton leigazolása is szóba került, igaz, ez nem jelenti azt, hogy nálunk is gólkirály lett volna. Később beszéltünk még Novothny Somáról és Priskin Tamásról is, de volt egy grúz gólkirály, egy nagyon jó képességű brazil támadó és egy osztrák vonal. Nehéz jó döntéseket hozni az átigazolási piacon, de ha nem tudsz az első körökből választani, utána már igazából csak próbálkozol.”

Mint arról már szó esett, az 50 esztendős szakember visszatér az Egyesült Államokba, ahol egy egyetemi bajnokságban szereplő csapat vezetőedzője lesz.

„Mindenekelőtt szeretnék néhány napot a családommal tölteni, hiszen nagyon régen nem voltunk már együtt. Utána azonban nagyon intenzív időszak következik, mert már a nyár végén elkezdődik az amerikai egyetemi bajnokság. Én a University Of Missouri Kansas City gárdáját fogom irányítani, tehát sportösztöndíjas, nappali tagozatos egyetemistákból álló csapatot.”

„Az Egyesült Államokban köztudottan szinte minden sportágban óriási hátországot jelentenek az egyetemi bajnokságok. A fiatal labdarúgók itt is felhívhatják magukra a figyelmet és ez akár profi szerződést is jelenthet valamelyik MLS-csapathoz. Számomra is kihívás és új dimenzió lesz ez a munka, de az edzők esetében is érték a tapasztalat és a sokoldalúság” – zárta szavait Urbányi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik