Hali: Halmosiban nem tudatosult rögtön, történelmi gólt szerzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.19. 16:49
Halmosi Péterben, a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás középpályásában nem tudatosult rögtön, hogy történelmi gólt szerzett a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen, ugyanis ez volt az utolsó találat, amit a Hali-szurkolók a jelenlegi Rohonci úti stadionban láthattak. A középpályás értékelte az első félévet is.

Az őszi tizenkilenc bajnoki közül 17-szer kezdő volt, egyszer csereként állt be és két gólt szerzett a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter. A 36 éves futballista a tavaszt illetően amondó: felesleges számolni, a lényeg, hogy a bajnoki hajrát a dobogós helyek közeléből kezdje a zöld-fehér csapat.

„Ha a negatívumokat akarnám kiemelni, azt mondanám, az MTK-t, a Vasast vagy a Debrecent meg kellett volna vernünk, és akkor most a második helyen állnánk a tabellán – mondta Halmosi Péter a haladas.hu-nak. – Ugyanakkor felesleges ezekre fókuszálni, a pozitív tényezők visznek előre bennünket, így azt mondom, minden úgy volt jó, ahogy történt. Ha valaki egy éve azt mondja, ilyen előkelő helyen állunk és ilyen körülmények között dolgozunk, nyomban aláírom.”

„Profik a körülmények, stabil az anyagi hátterünk, jó a csapatunk, és van egy jó edzőnk. Ami a saját teljesítményemet illeti, nem szoktam értékelni magam, ettől függetlenül természetesen tudom, mikor játszom jól és mikor nem. Gyakran előfordult, hogy rúgtam egy gólt, az újságok magasztaltak, holott szerintem nem játszottam annyira jól. Máskor güriztem, megszakadtam a pályán, ám meg sem említették. Szóval ízlések és pofonok. Egy azonban biztos, a szívem mindig a pályán van.”

„Nem egészen két hónap múlva folytatódik a bajnokság, reálisan nézve ki már nem eshetünk, annál sokkal erősebb csapatunk van. Nincsenek konkrét elvárásaim a folytatásra, azt mondom, maradjunk végig a dobogós helyek közelében, legyen lőtávolban a dobogó és akkor a végén bármi előfordulhat. Furcsa lesz, hogy tavasszal a Rohonci út helyett Sopronban játsszuk a hazai meccseinket, hiszen így csak papíron leszünk vendéglátók.”

„Bár ha azt nézem, hogyan szerepeltünk idegenben az ősszel, nincs mitől, kitől tartanunk. A Rohonci úti utolsó mérkőzésünk számomra azért is emlékezetes marad, mert én szereztem a stadionban az utolsó gólt. Ez akkor tudatosult bennem, amikor a gólöröm közepette megpillantottam kapusunkat, Király Gábort, aki a mezőnyjátékosokkal együtt ugrott a nyakamba. Ő ritkán szokott ekkora sprintet kivágni egy gólnál. Akkor jöttem rá, könnyen lehet, hogy ez történelmi találat volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik