NB I: bemutatták az MTK ötödik örökrangadó-mezét – videó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.20. 15:53
Bemutatták pénteken az MTK labdarúgócsapatának speciális mezét, amelyet szombaton, a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen viselnek a játékosok.

A klub sajtótájékoztatóján Domonyai László klubigazgató emlékeztetett rá, hogy a két csapat először 1903-ban játszott egymás ellen bajnoki mérkőzést.

A magyar labdarúgás egyik legjelentősebb hagyományokkal rendelkező rangadójának a két klub aktuális otthona mellett többek között a Megyeri úti stadion, a Népstadion, a Millenáris, illetve a kispesti Bozsik Stadion is otthont adott már, és az MTK legalább egyszer mindegyik helyszínen győzni tudott. A klubvezető hangsúlyozta, hogy az angyalföldi Illovszky Rudolf Stadionban most találkozik először – és az új Hidegkuti Nándor Stadion jövő évi átadása miatt vélhetően utoljára – a két együttes, és bízik benne, hogy az MTK-nak ezen a semleges helyszínen is sikerül nyernie.

Az FTC 14 fordulót követően 15 pont előnnyel vezeti az NB I tabelláját, s 34 bajnoki mérkőzés óta veretlen. Erre utalva Domonyai úgy vélekedett, hogy a két csapat találkozóján soha nem számított az aktuális állás, mert mindig az MTK-nak van a legnagyobb esélye legyőzni a Ferencvárost. Hozzátette: az NB I izgalmai szempontjából is nagyon fontos a mostani örökrangadó, amelyet maximum 2200 néző láthat a helyszínen, mivel a Vasas stadionjának vendégszektorában 600, a hazai szurkolók számára fenntartott részén 1600 ülőhely van, és az állóhelyekre nem lehet jegyeket értékesíteni.

Az örökrangadóra ötödik alkalommal készült, fehér alapon hosszanti kék csíkokkal ellátott mezt – amelyre a sportszerűség jegyében az FTC címere is felkerült – Bese Barnabás, Gera Dániel és Torghelle Sándor mutatta be. A rutinos csatár az aktuális ellenfél történelmi jelentőségű veretlenségi szériájára utalva hangsúlyozta: számára mindegy, milyen sorozatban van a Ferencváros, mert a zöld-fehérek ellen mindig szeret játszani, és minden alkalommal rendkívül motiváltan lép pályára ellenük.

Az FTC és az MTK között ez lesz a 208. bajnoki meccs, az eddigi mérleg: 85 FTC-, 76 MTK-siker és 46 döntetlen. A kék-fehérek pályaválasztásával eddig 103 találkozót rendeztek, ebből 45-öt – köztük a legutóbbi hármat – az MTK nyert meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik