NB I: „Azt gondoltam, csapatunk ennél azért erősebb…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 07:13
Vancsa Miklós, a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas ügyvezető igazgatója 11 forduló, azaz a bajnokság egyharmada elteltével értékelte a csapat teljesítményét. Mivel az angyalföldiek kieső helyen állnak, nem elégedett az együttessel, de hisz benne, hogy bizonyít a csapata.

„Nyilván nem ide vártam a csapatot, hiszen kieső helyen vagyunk – mondta Vancsa a vasasfutballclub.hu-nak. – Nem tartunk a bajnokság felénél, de az új lebonyolítás miatt a tizenkét csapatos bajnokság tizenegy fordulója után egy szakaszt lezárhatunk és értékelhetünk. Előzetesen azt gondoltam, hogy csapatunk ennél azért erősebb. Hozzáteszem, én továbbra is hiszem, hogy a csapatunkban ennél több van, mint ami eddig kijött belőle.” Vancsa a vasasfutballclub.hu-nak. – Nem tartunk a bajnokság felénél, de az új lebonyolítás miatt a tizenkét csapatos bajnokság tizenegy fordulója után egy szakaszt lezárhatunk és értékelhetünk. Előzetesen azt gondoltam, hogy csapatunk ennél azért erősebb. Hozzáteszem, én továbbra is hiszem, hogy a csapatunkban ennél több van, mint ami eddig kijött belőle.”

„Arra emlékeztetnék, hogy egy másfél éve megkezdett munkának még nem vagyunk a végén, sőt, inkább az elején, mert vannak céljaink az NB I-ben is. Eddig is tudtuk, és most is látszik, hogy nem lesz könnyű még a bennmaradás sem. Tehát összességében többet vártam, és hiszem, hogy többre is hivatott ez a társaság. Remélem, hogy ezt a bajnokság még előttünk álló két etapjában bizonyítja is."

„Függetlenül attól, hogy most a 11. helyen vagyunk, az mindenképpen dicséretes, hogy idegenben és itthon is felvállaltuk a támadójátékot. Az egy faramuci helyzet, hogy vannak csapatok, amelyek úgy érnek el eredményeket, hogy gyakorlatilag végigbekkelik a mérkőzéseket. A játékuk sótlan, borstalan, színtelen, szagtalan. Egyáltalán nem savanyú a szőlő, de úgy vélem, ez nem segíti a magyar labdarúgás fejlődését.”

„Nekünk – tele korosztályos válogatott tehetséggel – ezt a bajnoki évadot „meg kell úsznunk”. Utána lehetnének vérmesebb reményeink, amikor az említett fiataljaink érettebbek lesznek, mert most némelyiküknél még olykor úgy látom, hogy az NB I-es sorozatterhelés kicsit talán sok is nekik.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik