Újpest–FTC: a hazatérő légiós úgy érzi, játszani fog a derbin

Vágólapra másolva!
2015.09.09. 13:20
A csehországi légióskodásból Újpestre visszatérő Balázs Benjámin bízik benne, hogy ő is ott lesz a pályán az ősi rivális Ferencváros elleni szombat esti derbin.

„A játékengedélyem néhány napja megérkezett, így elméletileg nincs akadálya a szerepeltetésemnek. Két hét után azért nem garantálnám, hogy Nebojsa Vignjevics egyből bedob a mély vízbe, de a visszajelzések alapján úgy érzem, csereként biztosan lehetőséget kapok. Nagyon várom a meccset, hiszen a szezon legjobbnak gondolt bajnokijáról beszélünk" – mondta Balázs Benjámin a Nemzeti Sportnak.Balázs Benjámin a Nemzeti Sportnak.

„Elsősorban jobb oldali támadóként számolnak velem. Úgy érzem, a mester lát bennem a fantáziát, elégedett az eddigi edzésmunkámmal, én pedig keményen dolgozom, és mindent megteszek a csapatba kerülésért. Az Újpest játéka, sőt a hadrendje is hasonlít ahhoz, amit a Teplice alkalmazott. A támadófutballt erőltetjük, próbálunk irányítani, minél többet birtokolni a labdát, vagy ha elveszítjük, letámadni és minél gyorsabban visszaszerezni. A különbség pedig? A cseh bajnokság talán keményebb a magyarnál."

Bár az Európa-bajnoki selejtezők miatt az elmúlt hétvégén nem rendeztek bajnoki fordulót, a Ferencváros heti edzésmunkáján nem látszott a szünet.

„Ugyanúgy készültünk, mint korábban, a szünet miatt kár lett volna változtatni a bevált programon – mondta Roland Lamah, a Ferencváros szélsője. – Ilyenkor az a legfontosabb, hogy meccs nélkül is szinten tartsuk az erőnlétünket és a formánkat, ezt megoldottuk, s bizakodva várjuk az Újpest elleni rangadót. Tudjuk, hogy a hétvégi meccs az egész Fradi-családnak fontos, ugyanakkor épp azért nyertük meg az összes eddigi bajnokinkat, mert minden meccsre úgy készülünk, mintha döntőt játszanánk. Ezúttal sincs másként, persze érezzük, hogy a várakozás sokkal nagyobb, mintha bármelyik másik magyar csapat ellen készülnénk."

A belga játékosnak vegyes érzései lehetnek a párosításról: az előző szezonban húsz percet játszott a két együttes 2–1-es újpesti győzelemmel végződő őszi meccsén, míg a tavasszal kezdőként vette ki a részét a Fradi 2–0-s sikeréből.

„A Megyeri úton még akadozott a játékunk, nem voltunk elég egységesek. Ezzel szemben az Üllői úton mi irányítottuk a mérkőzést, több helyzetet dolgoztunk ki, s megérdemelten nyertünk. Ezúttal nehéz lenne megmondani, ki a találkozó esélyese, ötven-ötven százalék sanszot adok mindkét együttesnek. Listavezetőként szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, de mégiscsak az Újpest játszik hazai pályán. Mindenesetre a mérkőzés rangját külföldiként is átérzem, a csapattársaim már a szerződtetésem után megmutatták a korábbi összecsapásokról készült összefoglalókat, pontosan tudom, mit jelent ez a derbi a klubnak."

LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 12., szombat
18.00 Bp. Honvéd–Vasas
Andó-Szabó Sándor
18.00 Puskás Akadémia–Haladás
Vad II István
18.00 Békéscsaba–DVTK
Erdős József
18.00 Paks–Videoton
Iványi Zoltán
18.00 DVSC–MTK (Tv: M4)
Bognár Tamás
20.30 Újpest–Ferencváros (Tv: M4)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik