FTC: elhunyt a klub és a válogatott ismert gyúrója, Eisemann László

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.19. 07:59
null
Eisemann László (1954–2015)
Gyászol a magyar futball, különösen a Fradi-család: 61 éves korában elhunyt Eisemann László, a Ferencváros gyúrója. A körülmények egyelőre nem ismertek.

Eisemann aktív labdarúgó-pályafutása során az 1977–1978-as szezonban a Székesfehérvári MÁV Előre színeiben 22-szer szerepelt az NB I-ben. Ezután megfordult a Gyöngyösben és a BKV Előrében.

Masszőrként a BKV Előrénél és a magyar serdülő válogatottnál kezdett. 1983-ban Bicskei Bertalan kérésére elvállalta az ifjúsági válogatott melletti munkát, így részese lehetett az 1984-es ifjúsági Európa-bajnoki címnek. Ezt követően dolgozott az utánpótlás- és az olimpiai válogatottnál is. 1989-től a magyar válogatott gyúrója volt – összesen több mint 250 meccsen működött közre a nemzeti csapatnál.

„Mindenütt gyúrtam már, csak vébén vagy Eb-n nem. Viszont türelmes vagyok: csupán ötvenöt múltam, lehet még vagy húsz esztendőm...” – mondta Eisemann egy hat évvel ezelőtti interjújában...

Eisemann halálhírét később a Ferencváros is bejelentette. A klub hivatalos honlapján megjelent írással emlékeznek a kedvencre.

„A széles mosolyáról és jó kedélyéről híres Ejzi 1996-ban, az Olympiakosz Pireusz elleni UEFA-kupa-párharcnál csatlakozott a Ferencvárosi Torna Clubhoz, és itt is azonnal szerencsét hozott. A mieink óriási mérkőzésen harcolták ki a továbbjutást.

Ejzi egy hároméves periódustól eltekintve közel húsz esztendőn keresztül szolgálhatta szeretett klubját. Két bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet, egy Szuperkupa-sikert, két Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett a mieinkkel.

Ott volt velünk az UEFA-kupa-menetelésünkkor, és akkor is, amikor a mieink idén hosszú idő után megnyerték a Magyar Kupát.

Negyvenhét éven át tartó futballkarrierjének utolsó mérkőzésein labdarúgóink megnyerték a Magyar Kupát és a Ligakupát is.

Ejzi győztesként érkezett, és győztesként távozott el közülünk” – írja a fradi.hu.

Az NSO Tv 2013-ban készített interjúja Eisemann Lászlóval

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik