MK: a képviselő élesen bírálta a kártyarendszert

Vágólapra másolva!
2015.05.11. 21:40
A labdarúgó Magyar Kupa döntőjét a Videoton és a Ferencváros vívja május 20-án (szerdán), 20 órától az Üllői úti stadionban. A meccsel kapcsolatban több olyan intézkedés született, amely felháborodást váltott ki a Vidi-szurkolók körében, hiszen jelentős nehézségekkel kell szembenézniük a mérkőzésre való bejutásnál. A felvetődött kérdésekről Juhász László önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Juhász László a Videoton Baráti Körének alapítója is, de ezúttal kifejezetten önkormányzati képviselői minőségében fejtette ki markáns véleményét a szurkolói kártyával és a Magyar Kupa döntőjével kapcsolatban.

„Véleményem szerint az Magyar Labdarúgó-szövetség által létrehozott szurkolóikártya-rendszer nem egy jó megoldás. Jelenleg a magyar stadionokban lézengenek az emberek, és a lelátó kong az ürességtől. Építjük az új stadionokat közpénzből, az emberek pénzéből. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy minél több szurkoló járjon a stadionokba, viszont a szurkolói kártya ennek gátat szab. Ha egy baráti társaság spontán kitalálja az egyik délután, hogy kimenne egy meccsre, nem teheti meg. Jó lenne a szurkolói kártya, ha nem lenne kötelező a kiváltása. Az MLSZ ezzel kapcsolatban azt kommunikálja, hogy biztonságilag és a stadionba való bejutásnál is előnyt jelent. Ezt nevetségesnek tartom. A mai elektronikus és gyors világban, aki előre szeretné megváltani a jegyét, az megteheti az interneten. A biztonság tekintetében pedig az elmúlt egy évben Magyarországon a stadionon belül nem volt balhé” – mondta Juhász László a sajtótájékoztatón.


„A szurkolói kártya mellett a másik probléma a hazai pálya előnye – folytatta a képviselő. – Egy Magyar Kupa-döntőnek a magyar labdarúgás ünnepének kellene lennie, egy ilyen rangos futballesemény tekintetében minimum nem sportszerű, hogy nem semleges helyszínen kerül megrendezésre a mérkőzés. Mindezektől függetlenül a versenyhátrányt még az okozza, hogy a vendég- és a hazai szurkolóknak nem fele-fele arányban biztosítják a helyszínt. Ennek még abban az esetben is így kellene lennie, ha valamelyik tábor esetleg nem tudja feltölteni a számára rendelkezésre álló szektorokat. A Videoton esetében gyakorlatilag a stadion befogadóképességének a húsz százaléka biztosított. Ezt mindenképpen megalázónak tartom. Az MLSZ elgondolkodhatna azon, hogy ha így folytatja, még kevesebben lesznek a magyar labdarúgó-mérkőzéseken.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik