Hali: „Bajban mutathatja meg mindenki, milyen sportember”

Vágólapra másolva!
2014.11.04. 10:31
Az edzőváltás sem segített a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladáson, Szentes Lázár irányításával eddig két mérkőzésen két vereséget szenvedett az együttes, és az utolsó helyen áll.

„Pozitívan gondolkodó ember vagyok, hiszem, hogy mihamarabb kilábalunk a hullámvölgyből – mondta Illés Béla sportigazgató a haladas.hu-nak. – A legnagyobb baj, hogy mentálisan teljesen leeresztett csapatot vett át Szentes Lázár, ezt a problémát pedig egyik napról a másikra képtelenség megoldani. Két hete dolgozik a kerettel Szentes, egyelőre nem lehet megítélni a munkáját, de az biztos, valamilyen úton-módon el kell kezdenünk a pontgyűjtést.” Illés Béla sportigazgató a haladas.hu-nak. – A legnagyobb baj, hogy mentálisan teljesen leeresztett csapatot vett át Szentes Lázár, ezt a problémát pedig egyik napról a másikra képtelenség megoldani. Két hete dolgozik a kerettel Szentes, egyelőre nem lehet megítélni a munkáját, de az biztos, valamilyen úton-módon el kell kezdenünk a pontgyűjtést.”

„Egy győzelem, de már egy gól is sikerélményt jelentene a fiúknak, kirángathatná őket a letargiából, meghozná az önbizalmukat. Amilyen a mi szerencsénk, legutóbb Nyíregyházán még a tizenegyest is kihagytuk. Márpedig a jelenlegi szituációban ilyen luxust nem engedhetünk meg magunknak, egy idegenbeli gól, egy siker duplán fontos lett volna. És most nem a büntetőt rontó Radó Andrást bántom, csak a helyzetet próbáltam felvázolni.”

„Emellett olyan gólokat sem szabad kapnunk, mint amilyeneket szombaton ellenfelünk szerzett. De most, a bajban mindenki megmutathatja, milyen sportember, mennyire erős lelkileg. Mert az ellenfél nagyobb tudását a megfelelő önbizalommal futballozó és remek fizikai állapotban lévő játékosok igenis képesek ellensúlyozni.”

„Egy hónap, négy meccs van hátra, nem valószínű, hogy addig új játékost igazolunk. Viszont decemberben le kell ülnünk és meg kell hoznunk bizonyos döntéseket – akár az erősítésekkel kapcsolatban is. De addig is a mostani keret futballistáit muszáj megfelelő szintre hozni. Hiszem, hogy vasárnap megverjük az MTK-t. Nagyon fontos lenne úgy nekivágni a téli felkészülésnek, hogy nem kieső helyen állunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik