Paks: „A Bundesligában is gond ennyi eső” - fotó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 08:14
null
A paksi pálya alkalmatlan futballra
Tegnap már jeleztük, hogy a nagy esőzések miatt a paksi futballpálya játékra alkalmatlanná vált, ezért elmarad a mára kiírt, DVTK elleni NB I-es meccs. A kialakult helyzetről Haraszti Zsolt a tolnaiak ügyvezetője beszélt a Nemzeti Sportnak. Tekintse meg, milyen állapotban volt a pálya tegnap, illetve olvassa el a többi meccset érintő időjárási előrejelzésünket! 

 

A paksi klub ügyvezetője, Haraszti Zsolt a halasztásról szóló döntést követően a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy igazából az sem segített volna a Fehérvári úti centerpálya talaján, ha szombatra ragyogó napsütést ígértek volna a térségbe a meteorológusok.

„Olyan sok eső hullott az elmúlt napokban, hogy nemcsak nálunk, hanem a Bundesligában is súlyos gondot okozott volna” – hangsúlyozta.

Pakson egyáltalán nem örülnek annak, hogy le kellett fújni a szombati találkozót, a válogatott Eb-selejtezője miatti kéthetes szünet számukra így háromhetesre nyúlik. Az MVM-Paks legközelebb szeptember 19-én Pécsen lép pályára.

Nem először tett be az időjárás a Paks NB I-es futballcsapatának. Négy éve a Zalaegerszeg elleni tavaszi bajnoki nyitányt kellett elhalasztani, mert Pakson a több napon át tartó esőzés annyira feláztatta a pályát, hogy legfeljebb kajakversenyt lehetett volna rendezni rajta.

A most elhalasztott találkozó pótlásáról később dönt a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága.

ZÁPOR, ZIVATAR, JÉGESŐ ÉS HIDEG
Az elmúlt napok heves esőzései miatt több pályán is kérdésessé vált a soros bajnoki megrendezése, Pakson biztosan elmarad a mérkőzés, ám az előrejelzések alapján a többi NB I-es találkozó közül egyedül a Budapest Honvéd–Haladás találkozó kerülhet veszélybe. Bár szombat reggelre már nem esett az eső a fővárosban, így jó eséllyel ezt a meccset is megrendezik. Debrecent és Nyíregyházát vélhetően elkerüli az égszakadás, Kecskeméten sem várható nagy mennyiségű csapadék, az északkeleti tájakon, valamint a Dunántúl déli részein szárazabb időjárásra van kilátás. Az ország középső részein azonban gomolyfelhőzetre, záporokra és zivatarokra számíthatunk, helyenként viharos széllel, sőt jégesővel kísérve. Akik az időjárás ellenére mégis a futballt választják hétvégi programként, esernyő mellett pulóverről is gondoskodjanak, nyugaton és északon 15–20 fok, míg keleten 21–25 fok közé várható a csúcshőmérséklet.
LABDARÚGÓ NB I, 7. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 12., péntek
19.00
Lombard Pápa–MTK Budapest 0–1
Vad II István
Szeptember 13., szombat
14.30
Debreceni VSC–Pécsi MFC (Sport1)Erdős József
16.30
Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (M1)Németh Ádám
18.30
Kecskeméti TE–Győri ETO (Sport1)Solymosi Péter
18.30
Nyíregyháza Spartacus–Dunaújváros PASE Bognár Tamás
Szeptember 14., vasárnap
16.30
Videoton FC–Újpest FC (M1)
Iványi Zoltán
18.30
Ferencváros–Puskás Akadémia (Sport2)Szabó Zsolt
Az MVM-Paksi FC–Diósgyőri VTK mérkőzés a kedvezőtlen időjárás miatt elmarad, új időpontja még nincs.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik