Paks: két évre aláírt a hazatérő légiós - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 11:49
Az MVM-Paksi FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 24 esztendős Tamási Zsolt aláírta a szerződését. Az Olaszországból hazatérő játékos – korábbi hírünkkel összhangban – két évre kötelezte el magát a tolnaiakhoz.

„Elég közel, Kalocsán születtem, szüleim pedig Miskén élnek, ami szintén nincs messze Pakstól. Profi pályafutásomat az MTK-nál kezdtem, másfél évet töltöttem a Sándor Károly Akadémián. Részt vettem az U17-es Európa bajnokságon, ahol egy olasz klub kinézett magának, és átigazolt. Fél évig egy kisebb római csapathoz, utána pedig az Udineséhez kerültem két évre, ahol a második csapatban szerepeltem. Ezután ötéves szerződést kötöttem a Parmával. Ez az időszak volt a legszebb, mert fél esztendő elteltével felkerültem az első csapat keretébe. Ugyan bemutatkoznom nem sikerült a Serie A-ban, de tizenkilenc évesen több alkalommal is leülhettem a kispadra” – mutatta be magát Tamási Zsolt a paksifc.hu-n.Tamási Zsolt a paksifc.hu-n.

„Sajnos megsérültem, izomszakadásom volt a jobb combomban, és utána folyamatosan kölcsönadtak másod-, illetve harmadosztályú csapatokhoz. Ezért döntöttem úgy, hogy a még egy évre szóló szerződésem felbontom, és inkább visszajövök Magyarországra, ahol újból felépítem magam. Nyolc évet töltöttem Olaszországban, amiből kettő igazán jól sikerült. Azután jöttek a kisebb sérülések, egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset játszhattam, és úgy döntöttem, hogy inkább itthon folytatom.”

„Szeretnék minél jobban játszani, és segíteni a csapatot a minél jobb eredmény elérésében. Ha pedig újból sikerül igazán jó formába lendülnöm, akkor két-három év múlva esetleg újból megpróbálom a külföldi szerződést. De ez még nagyon messze van, most csak az itteni feladatokra koncentrálok.”

„Úgy látom, hogy Csertői Aurél bízik bennem, sok mindent próbál átadni nekem, és lassan én is ráállok arra a játékra, amit ő szeretne játszatni velem. Mint védekező középpályás számít rám. Egyébként hat éve ezen a poszton szerepelek, ettől függetlenül mindig van mit tanulni, és van hova fejlődni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MVM-PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Bertus Lajos (Puskás Akadémia), Eppel Márton (MTK – kölcsönből vissza), Gévay Zsolt (Mezőkövesd), Hahn János (Puskás Akadémia), Tamási Zsolt (Parma – Olaszország), Tóth Dániel (Kozármisleny – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Bori Gábor (DVTK), Éger László (visszavonult), Heffler Norbert (soproni kölcsön után PMFC végleg), Horváth Gábor (?), Lázok János (?), Nagy Olivér (Haladás), Simon Attila (?), Windecker József (Győri ETO – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek: Simon András (Győr)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik