Futsal: Szombathelyen a korábbi győri spanyol sikeredző

Vágólapra másolva!
2014.06.17. 12:14
null
Bokor Zsolt (balra) megegyezett Marcos Angulóval, a spanyol szakember aláírt a Haladáshoz (Fotó: vaol.hu)
A futsal NB I-ben nyolcadik helyen végző Swietelsky-Haladás VSE kinevezte új vezetőedzőjét, Marcos Angulót.

A spanyol szakember a Győri ETO futsalcsapatánál kezdett el Magyarországon dolgozni, amely az irányításával a bajnoki cím mellett a Magyar Kupát is megnyerte a 2012–2013-as szezonban.

Angulo azonban új kihívásokra vágyott, ezért elvállalta a MAFC-BME Docler Akadémia vezetését. A sok fiatallal felálló egyetemista csapatot a Magyar Kupa négyes döntőjéig vezette, a bajnokságban pedig elérte a felsőházi rájátszást érő hatodik pozíciót.

A szlovák felnőtt és U21-es válogatott irányítását is ellátó spanyol most Szombathelyen folytatja a munkáját. A Haladás csalódást keltő szezonon van túl: hiába igazoltak jól a tavaly nyáron (megszerezték a mára 125 válogatottsággal büszkélkedő Gyurcsányi Zsoltot is), csak a nyolcadik helyen zártak.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a Haladásnál rám gondoltak, örömmel mondtam igent – mondta Angulo a vaol.hu-nak. – Hosszú távra tervezek, szeretnék olyan csapatot felépíteni, amely hamarosan szép eredményeket érhet el. Mindezt úgy, hogy szemre is tetszetős futballt játszunk és a helyi tehetségekre is építünk. Ellenfélként sokszor jártam már Szombathelyen. Az feltűnt, hogy a csapat fejlődőképes, tehetséges, a körülmények minden igényt kielégítenek. A háttér rendezett, a klub jól van felépítve, és vannak szurkolók is. Leszögezem: én nem takarítani érkeztem. Igyekszem alkalmazkodni a körülményekhez, a csapat sajátosságait megtartva, a meglévő értékekre alapozva szeretnék építkezni. A vezetőség korrekt, teljesíthető célokat tűzött ki. Alig várom a közös munkát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik