FTC: Lehettünk volna akár bajnokok is - Besic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.18. 15:15
Muhamed Besic, a Ferencváros labdarúgócsapatának bosnyák játékosa sajnálja, hogy későn kezdtek el jól játszani, így a Videoton botlására is szükségük van a harmadik hely megszerzéséhez. Pedig lehettek volna akár bajnokok is – véli a légiós. Besic megígérte, két-három év múlva egy nagy csapatban fog játszani.

„Legutóbb a kétezer-tizenkettes esztendő végén hívtak be a válogatottba, ennek az oka, hogy korábban a Hamburgban nem játszottam túl sokat. Az elmúlt két évben viszont a Ferencvárosban jó teljesítményt nyújtottam, ezért kaptam most meghívót. És az is igaz, hogy az U21-es szövetségi edző és köztem volt egy kis nézeteltérés, de már mindent megbeszéltünk. Safet Susic szövetségi kapitány azt mondta, ha a vitát rendezzük, meg fog hívni az A-válogatottba, láthatjuk, így történt. Egy év után térhetek vissza a nemzeti csapatba, ennek nagyon örülök. Nagyon szeretnék játszani a vébén, de ha nem lépek pályára Brazíliában, akkor sem leszek szomorú. Tagja vagyok a csapatnak, képviselhetem a hazámat, és ez boldoggá tesz. Jól tettem, hogy a Ferencvárosba igazoltam, mert Hamburgban nem kaptam meg a lehetőséget, itt viszont igen. Két évvel ezelőtt nem voltam olyan jó játékos, mint most” – mondta Muhamed Besic az m1 Sport7 című műsorában.Muhamed Besic az m1 Sport7 című műsorában.

„Mi még nem voltunk világbajnokságon, nincs tapasztalatunk, így a legfontosabb, hogy higgadtan, tiszta fejjel játsszunk. Ha így teszünk, valószínűleg továbbjutunk a csoportból, mert erősebbek vagyunk, mint Nigéria és Irán” – tette hozzá a sokoldalú bosnyák játékos. (Ezt a részét már korábban is közöltük az interjúból.) A bosnyák Besic a jelenleg is Magyarországon futballozó játékosok közül az egyetlen, aki ott lehet a nyári világbajnokságon.

„Az első évem a Ferencvárossal teljesen rendben volt. A második is jól indult, aztán ősszel, az Újpest elleni győzelem után jött a krízis, mindenki tudja, mi történt Akeem Adamsszel. Most viszont újra rendben vagyunk. A sorsunk viszont sajnos már nincs a saját kezünkben, hiszen ha a Videoton megnyeri a hátralévő két meccsét, akkor nem leszünk harmadikok. Az igazság az, hogy későn kezdtünk el jól és eredményesen játszani, Thomas Dollal már korábban is így kellett volna. Ezt elszúrtuk, pedig lehettünk volna simán harmadikok vagy másodikak. Most hat pontot kell szerezünk, és bíznunk abban, hogy a Videoton botlik. A keretünk erős, lehettünk volna akár bajnokok is. De nehezítette a dolgunkat, hogy a nyáron sok új játékos érkezett, aztán edzőt váltottunk.”

„Kizárólag akkor igazolok el, ha minden mindenkinek száz százalékban megfelelő. Egyet azonban már most megígérhetek: két-három év múlva egy igazán nagy csapatban fogok játszani!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik