Gomes: Nem hiszem, hogy rosszul készítem fel a Videotont

Vágólapra másolva!
2014.04.06. 09:32
A labdarúgó NB I szombati DVSC-Teva–Győri ETO (2–2) rangadója után a vendégek mestere, Horváth Ferenc arról beszélt, kíváncsi lett volna rá, hogy mire mennek a Loki ellen, ha nincs a kiállítás. A Honvédot irányító Marco Rossi a DVTK elleni vereséget (1–2) követően nyári távozásáról, a paksi Csertői Aurél az MTK elleni fiaskó (1–3) után álvagányokról beszélt, a pécsi Lőrincz Emil pedig a pápai kudarc (0–1) után elismerte, játékosaik nem tudtak csak a futballra koncentrálni az elmúlt időszakban. A Videotonnal egy héten belül a második bajnoki vereségét elszenvedő José Gomes nem hiszi, hogy rosszul készítené fel a játékosait.

DVSC-TEVA–GYŐRI ETO 2–2

A kecskeméti  meccs előtt még minden rendben volt a Vidinél – 
legalábbis Gomes ezt mutatja (Fotó: Korponai Tamás)
A kecskeméti  meccs előtt még minden rendben volt a Vidinél – legalábbis Gomes ezt mutatja (Fotó: Korponai Tamás)

„Majdnem egy órát játszottunk emberhátrányban, így azért más képet fest a végeredmény. Azért szívesen megnéztem volna, hogy tizenegy-tizenegy futballista mire megy egymás ellen. Jól játszottunk, nem tudom, hogy kiállítás volt-e vagy sem. Mindenképp pozitívum, hogy a csapat tíz emberrel is küzdött az utolsó percig, erre lehet építeni a jövőben. Meg persze arra is, hogy lőttünk két szép akciógólt" – nyilatkozta a debreceni 2–2-es döntetlent követően a győriek vezetőedzője, Horváth Ferenc.

„Nagy iramú mérkőzést játszottunk az ETO ellen, szép gólokat szereztünk, ám sajnos a többi helyzetünket nem rúgtuk be, kis szerencsével és koncentráltsággal sikerülhetett volna. Rossz érzés, hogy az ellenfélnek adtunk két gólpasszt. Éreztem a csapatban az erőt, tudtam, hogy hátrányból is ki tudunk egyenlíteni, s akár meg is nyerhetjük a mérkőzést. Sajnos a győzelem elmaradt..." – fogalmazott a DVSC-Teva szakvezetője, Kondás Elemér.

HONVÉD–DVTK 1–2

A Honvéd–DVTK (1–2) meccs után tegnap már megmutattuk az NSO Tv felvételét a meccset követő sajtótájékoztatóról, melyen a hazaiak mestere, Marco Rossi a lehetséges nyári távozásáról beszélt. Most lássuk az olasz tréner nyilatkozatának írott összegzését is!

„A helyzetek kialakításával ezúttal sem volt probléma, de az utolsó passzok borzalmasra sikerültek. Ideges vagyok, nem először, s ha az edző hibája a gyenge teljesítmény, inkább elmegyek. Hátravan még hét forduló a szezonból, aztán majd meglátjuk, a tárgyalások hogyan végződnek. De ha a kispesti szurkolók közül néhányat ez megnyugtat, a nyáron távozom – fogalmazott az olasz vezetőedző. – Néhány szurkoló nem érti, hogy a lehetőségeink behatároltak. Ugyanakkor néhány szituációt nem értettem a mérkőzésen: Vécsei Bálint buktatására gondolok a tizenhatoson belül, míg az ellentámadásból a Diósgyőr hasonló szabálytalanságért szabadrúgást kapott, amelyből aztán vezetést is szerzett."

„Nagyképűsködnék, ha azt mondanám, éreztem a gól lehetőségét Zoran Kosztics beállításával. Egyértelműen szerencsénk volt, de már ránk fért – mondta a győztes gólt szerző cserejátékosról a DVTK szakvezetője, Tomiszlav Szivics.

„Türelmet kértem játékosaimtól is, ugyanis harmincöt nap alatt tizenkettedik tétmérkőzésünket játszottuk, tizenöttizenhat játékossal, ezért a célunk az iram mérséklése volt. A tervünk bevált, s bár nem szép játékkal, de fontos három pontot szereztünk. Készültünk a Honvéd taktikájából is, a magasan felívelt labdákkal szinte egyszer sem veszélyeztették kapunkat" – tette hozzá Szivics, aki azt is elmondta, hogy az első gólt szerző Futács Márkót azért cserélte le, mert fájlalta a sípcsontját.

LOMBARD–PMFC 1–0

„Olyan helyzetben voltunk, amelyben célfutballra kellett törekedni. Abból a gödörből, amelybe a Ferencváros elleni mérkőzéssel kerültünk, így mászhattunk ki. Már többször bizonyítottuk, hazai pályán tudunk egy nullára nyerni, szerencsére ezúttal is sikerült. A Pécs szervezett ellenfél volt, de tudtuk, hogy pontrúgásokból veszélyesek lehetünk. Lelkileg nagyon fontos volt, hogy megnyerjük ezt a meccset. Korábban többször is bíráltam labdarúgóimat, azonban ezúttal nagyszerűen küzdöttek, és legyőzték a jó erőkből álló Pécset" – nyilatkozta a PMFC elleni siker után a Lombard mestere, Tóth Bálint.

„A futballt nem helyzetekre, nem passzokra, nem mezőnyfölényre játsszák, hanem gólra, és a Pápa ebben jobb volt nálunk. Tudtuk, hogy a Lombard pontrúgásai veszélyesek, ennek ellenére egy ilyen játékhelyzet végén kaptunk gólt. A második félidőben erőlködtünk, de nem voltunk kellően pontosak, így elveszítettük a mérkőzést. A Debrecen és a Kecskemét után Pápán is gólképtelenek maradtunk, és a három mérkőzés közül talán a Lombard ellen volt a legkevesebb ziccerünk. De így is rúghattunk volna gólt” – mondta a PMFC vezetőedzője, Lőrincz Emil, aki kérdésre válaszolva a nem éppen ideális felkészülésre is kitért (mint ismeretes, jelentősen csúszott a játékosok fizetése).

„Most erre mit mondjak? A játékosok hetek óta nem tudnak csak a futballra koncentrálni, a gondolataik máshol járnak, de az is igaz, hogy eddig jól teljesítettünk. Ezúttal is nyerni akartunk, nem sikerült" – reagált a felvetésre Lőrincz.

KTE-PHOENIX MECANO–VIDEOTON 3–1

Egy héten belül második vereségét szenvedte el az NB I-ben a Videoton, a kecskeméti fiaskó után José Gomes vezetőedzőnek ismét válaszolnia kellett a lehetséges menesztését firtató kérdésre is.

„Két részre osztható a mérkőzés. Az elsőben sok jó kombináció volt a támadásainkban, ám egy szöglet után betaláltak a hazaiak. Sajnos egyik helyzetünket sem sikerült kihasználnunk, így lett nulla egy a félidő. A másodikban több labdát szereztünk, immár a lecsorgó labdákat is sikerült begyűjtenünk, sok energiát mozgósítottunk, de kontrából kétszer is eredményes volt a KTE. Amikor hibáztunk hátul, a Kecskemét könyörtelenül kihasználta” – kezdte a 3–1-es vereség utáni értékelését a portugál szakvezető, aki egészében is beszélt a csapat futballjáról, támadójátékukról, saját helyzetéről.

„A játékosok talán tényleg érzik a nyomást, ami a világ legdrágább labdarúgóival is előfordul. Csakhogy az elöl lévők hibái mellett nem szabad megfeledkezni a hátsó szekció hibáiról. Az edző élete már csak olyan, hogy bármikor megeshet vele hasonló. Régóta benne vagyok a futballban, a profi labdarúgásban húsz éve, megtanultam bírni a nyomást. Bírom is. De nem én játszom. Azt pedig nem hiszem, hogy rosszul készíteném fel a játékosokat. Ez most nehéz helyzet, márpedig a Vidi-családnak ezekben a nehezebb pillanatokban is össze kell tartania, jobban, mint valaha" – összegzett Gomes.

„A bajnokságban mindvégig úgy éreztem, annyira masszív a csapat, annyira egyben van, hogy nem is foglalkoztam vele, mit kellene külön tenni azért, hogy a veszélyzónát elkerüljük. Mindig az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk, ha a Videoton jön szembe, akkor a Videoton ellenire, ha a Fradi, akkor a Fradi ellenire. Persze van úgy, hogy meg kell elégedni az egy ponttal, de nem szabad pánikba esni, pláne nem pánikot kelteni. Nagy harcra akartuk késztetni a Vidit, hogy ne tudja a stabil, sok passzos futballját játszani, amiben a legjobb a mezőnyben. Nagy szívvel, odaadással futballoztunk, kulcsmomentum volt, hogy a párharcokból sokszor sikerült győztesen kikerülnünk. A második félidőben a masszív védekezésből kontrákkal igyekeztünk veszélyeztetni. Akkor a Videoton már önveszélyesen is játszott, mert rákényszerült" – értékelt a győztes csapat vezetőedzője, Bekő Balázs.

MVM-PAKS–MTK 1–3

„Úgy néz ki, én szégyellem magam a legjobban ezért a teljesítményért. Játékosaim cseppet sem érezték át a mérkőzés a súlyát, képtelenek voltak megbirkózni a teherrel. Lógó fejjel, tanácstalanul kezdtek, a folytatásban pedig már hiába hajtottak, az már a veszett fejsze nyele volt. Úgy ki lehet kapni három egyre, ahogy a szünet után játszottunk, az első félidő azonban felfoghatatlan volt, s nem tudom, miért" – mondta az MTK elleni hazai vereség után a Paks vezetőedzője, Csertői Aurél. – Úgy néz ki, álvagányok vannak az öltözőben, akik a meccs előtt mindent megígérnek, ám amikor teljesíteni kell, már gond van. Próbáltunk mindenkit hadra fogni, megnézni, ki lehet a segítségünkre, ám úgy fest, van egy-két játékos, akinek nincs helye a csapatban. Szankcióként ők legközelebb biztosan kimaradnak, de nem szeretném elmondani, hogy kik ők, jövő héten, a csapat összeállításakor úgyis minden kiderül."

„A gólunk megnyugtatta a csapatot, emellett jól is játszottunk az első félidőben, s megküzdöttünk azért, hogy két ponttal a Paks elé kerüljünk. Három nullás vezetésünknél elkezdtünk örülni. Túlságosan visszaálltunk, kissé ráültünk az eredményre, indokolatlanul szögletre pöciztük, meg fejelgettük a labdát. Ezért aztán valóban feljött a Paks, de a kritikus helyzetekben is jól oldottuk meg a feladatunkat" – összegzett az MTK szakmai igazgatója, Garami József.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 4., péntek
17.00
Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás 1–2
Vad II István
19.00
Újpest FC–Ferencváros 1–2
Farkas Ádám
Április 5., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 1–2
Erdős József
16.00Lombard Pápa–Pécsi MFC 1–0 Fábián Mihály
16.00
MVM-Paks–MTK Budapest 1–3Iványi Zoltán
18.00KTE-Phoenix MecanoVideoton 3–1
Andó-Szabó Sándor
20.00Debreceni VSC-Teva–Győri ETO FC 2–2Kassai Viktor
Április 7., hétfő
20.45Kaposvári Rákóczi–Mezőkövesd (Tv: m2)
Szabó Zsolt
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. DVSC-Teva 23 14 7 2 50–24 +26 49
2. Győri ETO 23 11 8 4 38–28 +10 41
3. Videoton FC 23 11 5 7 40–25 +15 38
4. Haladás 23 10 8 5 32–25 +7 38
5. Ferencváros 23 10 6 7 37–32 +5 36
6. Diósgyőri VTK 23 9 9 5 37–30 +7 36
7. Budapest Honvéd 23 9 6 8 33–27 +6 33
8. Pécsi MFC 23 9 6 8 34–32 +2 33
9. Kecskeméti TE 23 7 9 7 29–34 –5 30
10. Lombard Pápa FC 23 8 5 10 26–33 –7 29
11. Újpest FC 23 7 7 9 37–38 –1 28
12. Puskás Akadémia FC 23 7 6 10 31–41 –10 27
13. Mezőkövesd 22 6 4 12 23–38 –15 22
14. MTK Budapest 23 5 7 11 25–30 –5 22
15. MVM Paks 23 4 8 11 26–38 –12 20
16. Kaposvári Rákóczi 22 2 7 13 18–41 –23 13
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik