MTK: Képesek vagyunk felvenni a versenyt a Győrrel - Kanta

Vágólapra másolva!
2014.03.28. 10:04
Két mérkőzésen is veretlen maradt a bajnoki címvédő Győrrel szemben az MTK. Szombaton rövid időn belül harmadszor is találkozik a két csapat, ám ezúttal a bajnoki három pont lesz a tét. Kanta József, a fővárosiak középpályása szerint bizonyították, hogy képesek felvenni a versenyt a győriekkel.  

„A szombati találkozó teljesen más mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok – mondta Kanta József, az MTK középpályása. – Egyik csapat sem lehet elégedett a tabellán elfoglalt helyezésével. A Győr továbbra is az ország egyik legjobb együttese, nyilván szeretne visszavágni nekünk a kiesésért, ám a két mérkőzésen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felvenni vele a versenyt.” Kanta József, az MTK középpályása. – Egyik csapat sem lehet elégedett a tabellán elfoglalt helyezésével. A Győr továbbra is az ország egyik legjobb együttese, nyilván szeretne visszavágni nekünk a kiesésért, ám a két mérkőzésen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felvenni vele a versenyt.”

A középpályás kulcsszerepet játszott a továbbjutásban, hiszen a párharc mindkét mérkőzésén eredményes volt, a visszavágón csapata első és utolsó gólját is ő szerezte. Utóbbi gyönyörűre sikerült, a Vass Patrik által lekészített labdát csavarta tizenhat méterről a bal felső sarokba.

„Először azt hittem, kaput sem talál a labda, szerencsére aztán szépen elkezdett jó irányba csavarodni – folytatta Kanta József. – Tényleg szépre sikerült, ám az első gól fontosabb volt, hiszen az nyugtatta meg a csapatot, utána új mérkőzés kezdődött. Sajnos rendkívül rosszul kezdtünk, túlságosan biztonsági játékra törekedtünk, nem tartottuk meg a labdát, sokat hibáztunk. Kétgólos hátrányban kezdtük el játszani a ránk jellemző, rövid passzos futballt. Az idegenbeli gól sokat számított, az egyenlítésünk után pedig eldőlt a párharc.”

Adódik a kérdés: mi kell ahhoz, hogy a Magyar Kupában mutatott formát a bajnokságra is átmentse a csapat?

„A bajnokikon görcsösebbek vagyunk, míg a kupában teher nélkül lépünk pályára. A higgadtság a legfontosabb, valamint hogy hátul kevesebbet hibázzunk. Sosem ziccerig játszott akciókból kapjuk a gólokat, rendre mi követünk el olyan hibákat, amelyekkel gólt rúgatunk az ellenféllel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik