Kaposvár: Mindenáron ki akartak nyírni - Prukner László

Vágólapra másolva!
2014.01.28. 08:57
Prukner László, a Kaposvártól a hónap elején távozó szakvezető korábban a Nemzeti Sportnak már beszélt arról, hogy belső feszültségek, illetve kívülről érkező támadások is megnehezítették a munkáját a somogyi klubnál. Az edző egy interjúban ezt megerősítette, és nagyon élesen fogalmazott az őt ért támadásokról, azt mondta, bizonyos körök el akarták lehetetleníteni, vagyis az ő megfogalmazásával élve: „ki akarták nyírni”.

Prukner László a Dinó Sporthíradónak adott interjúban emlékeztetett, hogy az első kaposvári időszakában általában három-négy külföldi játékos volt a keretben, de amikor visszatért, 15 légiósa volt a klubnak. Ez olyan alapvető problémát jelentett, ami feszültséghez, klikkesedéshez vezetett.

„Erre felhívtam a figyelmet a nyáron, de nem tudtuk megoldani, mert olyan emberek igazoltak el, akiket nem szerettem volna, és olyanok maradtak, akik közül egyet-kettőt lehet, hogy el kellett volna engedni. Rosszul kezdtük a bajnokságot, és a harmadik-negyedik forduló után bizonyos belső és külső körök céltáblának használtak engem, tehát mindenáron ki akartak nyírni. Őket nem kívánom megnevezni, de mindenki, aki ismerős Kaposváron, tudja, hogy a klub tulajdonosi szerkezete nem megfelelő, de ezt csak mint edző mondom, akinek ehhez nincs kompetenciája. A kezdeti eredménytelenség hozta ezt a szituációt, de nem hagyom magamból kiprovokálni ezt a témát, mert nem akarok botrányt. Tény és való, hogy megosztották a csapatot kívülről, és ennek az lett a következménye, hogy ez a bizonyos belső kör aláírást gyűjtetett ellenem a játékosokkal. Persze, nem jött neki össze, de innentől kezdve főleg a fiatal játékosok nem tudták, hogy ki kivel van, és egy idő után teljes bizalmatlanság volt” – nyilatkozta Prukner.

Az edző leszögezte: korábban tíz év alatt nem történhetett meg, hogy ilyen külső tényezők kárt okozzanak a kaposvári klub életében, amíg volt társadalmi elnök, aki a többségi tulajdonost képviselte.

„Pedig többször is volt erre kezdeményezés, nemcsak az én esetemben, hanem másokkal szemben is. Most megerősödött ez a csoport, amely ezt az egészet végigvitte. Belülről és kívülről megosztották a csapatot olyan körök, akiknek nincs erkölcsi alapjuk, hogy felelősök nélkül ilyen károkat okozzanak, és nem rólam van szó, hanem a klubról és a csapatról. Szerintem annyira alacsonyan van a magyar edzői szakma respektje, és olyan a közhangulat ellenünk, hogy szinte valamennyi edzőkollégám rákényszerül a kompromisszumokra. Egy külföldi edző azt mondja, hogy én nem jövök ide, ha nem kapok több ezer eurót, illetve nem hozunk ilyen és ilyen külföldi játékosokat, és kész. Ha a vezető és a menedzser őt akarja, akkor így néz ki a történet. Talán így van ez most Kaposváron is, nekünk viszont nem volt meg ez a lehetőségünk. Egyszer és mindenkorra meg kellene ismertetni a közvéleményt azzal, hogy meg sem közelítik az itthoni objektív feltételek azt, ahogyan Nyugat-Európában a profi kluboknál dolgoznak. Lehet, hogy megköveznek ezért, de nem tartom tisztességesnek, hogy olyan játékosok bírálják a magyar edzői kart, akik egészen más körülmények között dolgoznak” – fogalmazott Prukner László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik