Vignjevics évek keserűsége után hozott ajándékot az Újpestnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 07:44
null
Két meccs, egy gól: az újpestiek ünnepelhettek a kupaderbi után (Fotó: Mirkó István)
A szerdai játéknapon kialakult a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének mezőnye: a DVSC-Teva, a DVTK, a Győri ETO, a Lombard Pápa, az MTK, a PMFC, az Újpest és egyetlen NB II-es csapatként a Nyíregyháza folytathatja a legjobb nyolc között. Nebojsa Vignjevics, az Újpest szakvezetője „kezdeti ajándékként" ajánlja a Ferencváros elleni sikert a szurkolóknak, az FTC megbízott trénere, Máté Csaba egy tizenegyesgyanús esetet is felemlít. Edzői nyilatkozatok.

ÚJPEST–FERENCVÁROS 1–0 (összesítésben 1–0)

„Tudtam, mit jelent ez a párosítás ennek a két klubnak és a szurkolóknak. Tisztában voltam vele, milyen tradíciója van a párharcnak, hogy ez presztízscsata. Hogy a játékosok mez nélkül érkeztek az öltözőbe? Ezt majd a szertárossal kell megbeszélniük...” – kezdte az értékelést Nebojsa Vignjevics, a győztes Újpest vezetőedzője.

„Több tényezőnek is szerepe volt a továbbjutásunkban, például hogy a két csapat közül a Ferencváros tűnt fáradtabbnak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz ez is, ráadásul most rajtunk volt a nagyobb nyomás, nehogy gólt kapjunk, mert az végzetes lehet. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a másodikban agresszívan kezdtünk, igaz, ezzel a Fradinak is nagyobb területe lett a támadásokra, de a szünet utáni harcmodorunk dönthetett. Örülök, hogy a játékosok nem okoztak csalódást, és tudom azt is, hogy az Újpest-szurkolók az utóbbi években mennyi keserűséget éltek meg. Egyfajta kezdeti ajándéknak tekinthető ez az eredmény számukra.”

A Ferencváros megbízott vezetőedzője, Máté Csaba nem volt könnyű helyzetben – Ricardo Moniz menesztése után csak napjai voltak a derbiig. A Ferencváros a téli szünet előtt nagyon nehéz helyzetbe manőverezte magát: a Magyar Kupából most kiesett a csapat, a bajnokságban 13 pont a hátránya a listavezető DVSC-vel és 10 pont a második Videotonnal szemben.

„A hétfő volt a legnehezebb, szinte mindenkit sokkoltak az események, ám kedden már éreztem, hogy a játékosok a mérkőzésre koncentrálnak. Mondjuk ez az Újpest elleni csata előtt nem annyira meglepő. Ez a koncentráció érződött is a csapaton, hiszen jól kezdtünk. Ennyi idő alatt túl nagy változtatásokat nem vihettem véghez, a középpályás védekezésünk volt kicsit más, és próbáltuk a földön megjátszani Böde Dánielt. A mérkőzés képéhez tartozik, hogy Somália kiválása nagy problémát okozott, kényszerűségből át kellett szervezni a védelmet. Ugyanakkor nem szeretnék arról beszélni, hogy helytálltunk, hogy milyen gólhelyzeteink voltak, ez az a meccs volt, amelyen kizárólag a továbbjutás számít, az pedig nem sikerült.”

„Várható volt, hogy az Újpest nem esik nekünk, hiszen az esetleges idegenben szerzett gól hatalmas előnyt jelentett volna nekünk. Mégis nagy helyzettel kezdődött a meccs, sajnos Böde Dániel a kapufát találta el. Ezt követően többször is voltak jó lehetőségeink, és volt egy tizenegyesgyanús eset is. Márpedig ha vezetést szerzünk, nyilván másképp alakul a folytatás, hiszen az ilyen kiélezett kupacsatában egyetlen gólnak nagy jelentősége van – ezt később a saját bőrünkön tapasztaltuk. Az Újpest nagyon zártan védekezett a hajrában, de Busai Attila révén még így is volt esélyünk a továbbjutást jelentő gól megszerzésére – de azt is elismerem, hogy ekkor már minden újpesti kontraakció veszélyes volt.”

A JÁTÉKOSOK NYILATKOZATAI

DVTK–VIDEOTON 1–0 (összesítésben 1–0)

Tomiszlav Szivics: – Büszke vagyok csapatomra, mert ez igazi férfi- és csapatmunka volt. Most visszakaptuk a sorstól azt, amit korábban elvett tőlünk. Igaz, most nem sziporkáztunk, ellenfelünk az első félidőben három-négy gólhelyzetet is kihagyott, de nem estünk kétségbe. Nagyon örülök, hogy volt tartása csapatomnak, és valószínűleg régen fordult elő Diósgyőrben, hogy tavasszal három fronton is harcolhat a csapat.
José Gomes: – Kiváló mérkőzést játszott a két csapat, megítélésem szerint mi kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk. Sajnos a körülmények miatt, és itt elsősorban a pálya talajára gondolok, nem alakulhatott ki folyamatos és szép játék. Csapatom tagjai dicséretet érdemelnek, úgy érzem, megérdemeltük volna a továbbjutást.

A JÁTÉKOSOK NYILATKOZATAI

LOMBARD PÁPA–SIÓFOK 1–1 (összesítésben 3–2)

Tóth Bálint: – Nehéz meccsre számítottunk, az is lett belőle. A csapat mentális erejét bizonyítja, hogy hátrányból tudtunk sebességet váltani, és teljesítettük az elvárást, a legjobb nyolc közé kerülést.
Horváth Károly: – Nem volt osztálykülönbség a két csapat között, a vezetés megszerzése után kockáztattunk, ennek lett a következménye a kapott gól és a döntetlen.

HALADÁS–NYÍREGYHÁZA 0–2 (összesítésben 1–2)

Artner Tamás: – Gratulálok a Nyíregyházának a továbbjutáshoz. Sajnos a hétvégi bajnoki találkozó nagyon sokat kivett a játékosokból, ezért eléggé fásultan, enerváltan játszottunk.
Lucsánszky Tamás: – Fegyelmezetten, nagy odaadással játszottunk, és ennek meglett az eredménye. Sikerült ledolgoznunk hátrányunkat, és kiharcolni a továbbjutást. Ezért külön gratulálok a játékosoknak az egész őszi teljesítményüknek.

PÉCS–BP. HONVÉD 1–0 (összesítésben 2–1)

Lőrincz Emil: – A mai napnak egyetlen pozitívuma volt, de az nagy: továbbjutottunk.
Marco Rossi: – A helyzetek alapján nem érdemeltünk vereséget, a játékvezetőnek megint sikerült befolyásolnia a mérkőzés eredményét.

GYŐRI ETO–KAPOSVÁR 2–1 (összesítésben 4–2)

Pintér Attila: – Amit célul tűztünk ki magunk elé, teljesítettük. Két meccs alapján megérdemelten jutottunk tovább.
Prukner László: – A Győr korán elhitte, hogy ezt a meccset letudta, játékkal és majdnem eredményességgel is sikerült őket meglepnünk. A lábunkban volt a továbbjutás, de a végén kitámadtunk, és ezt az ETO könyörtelenül kihasználta.

A NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE
DVSC-Teva
DVTK
Győri ETO
Lombard Pápa
MTK
Nyíregyháza
PMFC
Újpest
NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
November 26. (kedd)
Dunaújváros PASE (NB II)–Debreceni VSC-Teva 1–1
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MTK Budapest 0–3
Bp. Honvéd–Pécsi MFC 1–1
November 27. (szerda)
Siófok (NB II)–Lombard Pápa 1–2
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Haladás 0–1
Videoton FC–Diósgyőri VTK 0–0
Kaposvári Rákóczi FC–Győri ETO 1–2
Ferencváros–Újpest FC 0–0
VISSZAVÁGÓK
December 3. (kedd)
Debreceni VSC-Teva–Dunaújváros PASE (NB II) 2–0 Továbbjutott: a DVSC-Teva, 3–1-es összesítéssel
MTK Budapest–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1–0 Továbbjutott: az MTK, 4–0-s összesítéssel
December 4. (szerda)
Lombard Pápa–Siófok (NB II) 1–1 Továbbjutott: a Lombard Pápa, 3–2-es összesítéssel
Haladás–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 0–2 Továbbjutott: a Nyíregyháza, 2–1-es összesítéssel
Győri ETO–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 Továbbjutott: a Győri ETO, 4–2-es összesítéssel
Újpest FC–Ferencváros 1–0 Továbbjutott: az Újpest, 1–0-s összesítéssel
Pécsi MFC–Bp. Honvéd 1–0 Továbbjutott: a PMFC, 2–1-es összesítéssel
Diósgyőri VTK–Videoton FC 1–0 Továbbjutott: a DVTK, 1–0-s összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik